Piețele, centrele comerciale și unitățile HORECA din Chișinău riscă să fie închise? Anunțul primăriei în contextul pandemiei
Full Article 2 minutes read

Piețele, centrele comerciale și unitățile HORECA din Chișinău riscă să fie închise? Anunțul primăriei în contextul pandemiei

Activitatea agenților economici din capitală care comit abateri de la măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, va fi suspendată pentru o perioadă de trei luni. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPMC) la data de 11 octombrie 2020.

De asemenea, în baza aceleiași hotărâri, se interzic evenimentele, întrunirile și reunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, la evenimentele organizate pentru un număr de până la 50 persoane, se vor respecta cu strictețe măsurile de sănătate publică, conform Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19.

La fel, toate activitățile și evenimentele sportive organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

În context, CESPMC reiterează că solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, precum: bowling, cluburi de noapte, etc., vor fi respinse.

Menționăm că până în prezent, în municipiul Chișinău au fost testate pozitiv cu noul coronavirus peste 27 000 de persoane iar capacitatea spitalelor din municipiu pentru pacienții infectați sau confirmați cu COVID-19 este de peste 1000 de locuri, iar zilnic la Centrul Covid de la Moldexpo sunt aduși 100 de pacienți.

Amintim că, la nivel național, au fost înregistrate 62 151 cazuri de infectare cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: