Poliția a inițiat o anchetă, după ce un tânăr transgender a fost scuipat și insultat într-un troleibuz din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Poliția a inițiat o anchetă, după ce un tânăr transgender a fost scuipat și insultat într-un troleibuz din Chișinău

Inspectoratul de Poliție (IP) Botanica a inițiat o anchetă, după ce un tânăr transgender a fost hărțuit și chiar scuipat într-un troleibuz din capitală. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei, Natalia Stati.

„Poliția s-a autosesizat la caz. Polițiștii Inspectoratului de poliție Botanica au inițiat o anchetă și dispus măsuri pentru a identifica tinerii din imagine implicați în conflictul dat”, a declarat Natalia Stati pentru NM.

Amintim că organizația nonguvernamentală GENDERDOC-M, care apără și promovează drepturile LGBT în Republica Moldova, a publicat pe 24 ianuarie un filmuleț video în care apar doi tineri. Unul dintre ei, insultă verbal și chiar îl scuipă, la un moment dat, pe autorul filmulețului, despre care Centrul GDM spune că este trans. „Corect, înjosiți-l, acesta nu este om, este un monstru”, se aude pe fundal o voce, identificată de victimă drept taxatoarea troleibuzului. Cazul s-ar fi produs pe data de 21 ianuarie, pe ruta de troleibuz 22, în sectorul Botanica al capitalei.

Î.M „Regia Transport Electric” a declarat anterior pentru NM că s-a autosesizat pe marginea acestui caz.  RTEC a precizat, de asemenea, că urmează să identifice personalul liniar care a activat pe 21 ianuarie, „după care se vor întreprinde toate măsurile necesare”.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor să apeleze la 112 sau la cel mai apropiat inspectorat de poliție, în cazul în care au nimeri într-o situație de risc ori sunt victimă a unei contravenții ori infracțiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: