Precizările Ministerului Sănătății despre cele 60 de decese asociate cu Covid, raportate miercuri
Full Article 1 minutes read

Precizările Ministerului Sănătății despre cele 60 de decese asociate cu Covid, raportate miercuri

Printre cele 60 de decese asociate cu infecția Covid-19, care au fost raportate pe 10 noiembrie de Ministerul Sănătății, sunt și cazuri înregistrate în alte perioade, inclusiv anul trecut. Precizarea a fost făcută de reprezentanții intituției.

9 dintre cele 60 de decese raportate miercuri de Ministerul Sănătății, fiind asociate infecției COVID-19, s-au produs, de fapt, în alte zile.

„Ministerul Sănătății a identificat o serie de nonconformități în procesul de înregistrare şi raportare a cazurilor de deces provocate de COVID-19. Mai exact, au fost identificate sute de cazuri de deces înregistrate, dar neraportate. Unele dintre acestea sunt încă din anul 2020. De exemplu, astăzi, din cele 60 de cazuri raportate, 9 revin unor perioade anterioare. În prezent, o echipă lucrează la verificarea tuturor cazurilor înregistrate pe parcursul anilor 2020- 2021”, au anunțat reprezentanții Ministerului.

În zilele următoare, conducerea Ministerului Sănătății ar urma să ofere mai multe detalii despre situația creată.

Amintim că, pe 10 noiembrie, în Republica Moldova, a fost raportat un număr record de decese asociate cu infecția COVID-19 – 60 la număr.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: