Președinta țării a discutat cu mitropolitul Vladimir despre pandemia de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Președinta țării a discutat cu mitropolitul Vladimir despre pandemia de COVID-19

Președinta țării Maia Sandu a avut pe 20 martie o discuție cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. Potrivit unui comunicat de presă, aceștia au discutat despre „timpurile grele prin care trecem și ce putem face pentru a învinge pandemia”.

Șefa statului a atras atenția că și Biserica trebuie să depună eforturi pentru a opri pandemia.

„Avem nevoie în aceste zile complicate de speranță, de compasiune și de generozitate. Biserica și rugăciunea sunt lăcașul unde credincioșii găsesc sprijin și alinare. Împreună trebuie să depunem eforturi pentru a opri pandemia și a avea grijă de cetățeni – să rugăm oamenii să poarte mască și să păstreze distanța, să-i îndemnăm să evite grupurile mari și să aibă grijă de cei aflați la nevoie. Împreună putem contribui la eforturile de vaccinare a cetățenilor și, astfel, proteja viețile oamenilor și reveni mai repede la normalitate”, a menționat Maia Sandu.

Președinta țării a amintit că pentru creștinii ortodocși a început Postul Mare, care îndeamnă la smerenie și recunoștință: „Este o perioadă potrivită pentru a manifesta grijă spirituală și dăruire de sine, rugându-ne pentru sufletul celor decedați și acționând responsabil pentru a proteja viața celor dragi”, a mai scris aceasta.

La întrevedee a participat și consiliera prezidențială pentru probleme de sănătate, Ala Nemerenco.

***

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență până pe 18 aprilie 2021, inclusiv, din cauza pandemiei de coronavirus. În prezent, aproximativ toate raioanele din țară sunt sub Cod roșu, care se instituie din momentul înregistrării a 100 de infectări la 100 mii populație. Cea mai gravă situație se atestă în mun. Chișinău, ulterior în raioanele Anenii Noi, Ialoveni, Strășeni, Briceni.

În context, în Republica Moldova au fost impuse noi restricții, inclusiv interzicerea desfășurării adunărilor profesionale în masă, competițiilor sportive, olimpiadelor, expozițiilor, festivalurilor, tîrgurilor agricole, conferințelor științifice. De asemenea, este interzisă organizarea nunților, aniversărilor, cumetriilor în incinta localurilor, iar vârstnicii sunt îndemnați să nu-și părăsească locuințele fără o necesitate urgentă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: