Întâlniri cu reprezentantul SUA și ai UE. Ce a discutat Igor Dodon cu Derek J. Hogan și Peter Michalko
Full Article 2 minutes read

Întâlniri cu reprezentantul SUA și ai UE. Ce a discutat Igor Dodon cu Derek J. Hogan și Peter Michalko

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi, 7 noiembrie, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan și cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Potrivit comunicatelor publicate pe pagina de Facebook a președintelui, oficialii au discutat mai multe subiecte, inclusiv despre „riscurile unei eventuale demiteri a guvernului”.

Șeful statului s-a întâlnit, mai întâi, cu ambasadorul Statelor Unite. „Am discutat întregul spectru al relațiilor bilaterale și am fost unanimi în opinia privind necesitatea aprofundării cooperării în cele mai importante domenii, în cadrul dialogului nostru strategic. De asemenea, am abordat subiecte actuale ce țin de politica internă a Republicii Moldova și, în context, l-am informat pe dl Hogan despre riscurile unei eventuale demiteri a guvernului Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon.

Ulterior, Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

„Am discutat mai multe chestiuni legate de parteneriatul strategic dintre țara noastră și Uniunea Europeană. Am reafirmat angajamentul conducerii Republicii Moldova în implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și aprofundarea raporturilor comercial-economice cu statele UE. De asemenea, l-am informat pe dl Michalko despre evoluția situației politice interne din țara noastră și, în context, am făcut un schimb de opinii privind necesitatea menținerii proceselor politice în cadrul normelor juridice, în conformitate cu principiile europene ale unui stat de drept”, se arată în comunicat.

Amintim că ieri, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, Igor Dodon a anunțat că executivul Republicii Moldova ar putea fi demis, dacă modificările aduse la Legea Procuraturii nu vor fi aprobate în parlament. Potrivit legii, dacă în termen de 3 zile nu se înregistrează o moţiune de cenzură în parlament, proiectul devine lege şi intră în vigoare. Dacă se înregistrează moţiunea de cenzură, aceasta trebuie dezbătută de către deputați şi, în caz că moţiunea de cenzură are susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi, guvernul cade. Între timp, proiectul a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: