Primăria capitalei anunță un caz de tuberculoză la o grădiniță. Administrația neagă informațiile
Full Article 2 minutes read

Primăria capitalei anunță un caz de tuberculoză la o grădiniță. Administrația neagă informațiile

Șefa – adjunctă a Direcției municipale Sănătate, Viorica Baltă, a anunțat că în cadrul Grădiniței numărul 203 din orașul Ghidighici a fost înregistrat un caz de tuberculoză. De celaltă parte, contactați de NM, reprezentanții instituției preșcolare au precizat că diagnosticul nu s-a confirmat. 

„Un caz de tuberculoză la grădinița 203, un copil”, a subliniat Viorica Baltă în timp ce prezenta raportul săptămânal privind situație epidemiologică.

Contactată de NM, administrația grădiniței 203 din Ghidighici a precizat că este vorba despre o fetiță născută în 2014, în a cărei familie au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu tuberculoză, însă din fericire, maladia a ocolit-o pe micuță, care este vaccinată.

„În familie este un focar, s-au îmbolnăvit tatăl și doi frați mai mari. Fetița este sănătoasă, au prezentat certificat de la medicul de familie care a confirmat acest lucru”, au precizat reprezentanții instituției.

Precizăm că tuberculoza (TB) la copii reprezintă o problemă majoră pentru sănătatea publică la nivel mondial. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat că aproximativ 9 milioane de persoane dezvoltă tuberculoză în fiecare an, dintre care aproximativ 1 milion (11%) apar la copiii cu vârste mai mici de 15 ani.

Tratamentul corect duce la vindecare completă, dar diagnosticul precoce este esenţial şi important din punct de vedere epidemiologic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: