Procuratura Anticorupție a dezvăluit adresa noului sediu. În prezent, clădirea găzduiește alte două instituții
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție a dezvăluit adresa noului sediu. În prezent, clădirea găzduiește alte două instituții

După luni de discuții și tergiversări, a fost identificat un sediu pentru Procuratura Anticorupție (PA). Executivul a agreat în transferul unei clădiri din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, unde în prezent se află Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB).

Informația a fost confirmată de PA, în data de 10 iulie. Prin urmare, sediul PA se va afla în str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 26.

Procuratura Anticorupție a transmis deja către Procuratura Generală un plan detaliat privind modalitățile de transfer a personalului, bunurilor, arhivei, dosarelor și altor materiale din actuala locație, clădirea Centrului Național Anticorupție. Un plan similar urmează a fi transmis din partea Ministerului Justiției, ANI și din partea SPCSB până pe data de 12 iulie, 2024.

***

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat în cadrul ediției de luni, 3 iunie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8 că Procuratura Anticorupție va avea un nou sediu. Acesta se află în centrul capitalei, iar momentan este utilizat de o altă instituție. Igor Grosu a precizat că angajații instituției în care se află sediul identificat pentru Procuratura Anticorupție vor fi „rugați politicos” să elibereze clădirea.

În prezent, Procuratura Anticorupție și CNA au sediu comun. Discuțiile privind un sediu separat pentru Procuratura Anticorupție datează încă din anul 2016.

Mesajele privind necesitatea unui nou sediu pentru angajații Procuraturii Anticorupție s-au intensificat după ce, pe 1 februarie 2024, Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care a fost majorat efectivul-limită al instituției cu 54 de unități de personal. Astfel, numărul de angajați al instituției ar urma să ajungă la 198.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: