Proiectul Zoom in banking || Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank ediția 2.0 a fost lansat

Miercuri, 11 noiembrie 2020, la ASEM a fost lansată ediția 2.0 a  proiectelor  Zoom in banking – program de formare profesională în domeniul managementului bancar și Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank.

Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank reprezintă o continuare a programului  Zoom in banking, în cadrul căruia studenții au posibilitate să aplice cunoștințele și abilitățile în practică, în cadrul băncii și să învețe de la cei mai buni profesioniști din banking.

La lansarea evenimentului au fost decernate diplome de participare și premii marca Victoriabank celor 10 studenți ASEM, care au absolvit cu succes Zoom in banking ediția 1.0, în urma evaluării cunoștințelor:

  • Constandoglo Ecaterina;
  • Bahcivanji Nicolai;
  • Voicu Pavel;
  • Buciușcan Mihaela;
  • Vacarciuc Ana;
  • Stroici Eugeniu;
  • Ciocoi Cristian;
  • Nani Cristina;
  • Guzun Mihaela;
  • Vanica Cristina.

Profesorii din cadrul ASEM, precum și profesioniștii din cadrul companiilor locale, care au participat la orele din cadrul Zoom in banking ediția 1.0 au primit certificate de participare.

Mihaela Buciușcan și Mihaela Guzun fac acum parte din echipa oamenilor de la Victoriabank. Acestea s-au alăturat echipei după absolvirea primei ediții a programului.

Invitații evenimentului de lansare a proiectelor Zoom in banking și Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank au fost:

  • Grigore Belostecinic –  Rector ASEM, Doctor habilitat, profesor universitar, academician;
  • Vitalie Corniciuc –  Vicepreședintele Victoriabank;
  • Mariana RUFA  – Director Executiv EBA, lectorii ASEM;
  • precum și Valentina Sohoțchi, Director Resurse Umane Victoriabank.

,, Zoom in banking este un proiect lansat cu foarte multă speranță, mult avânt si multa dorința. Mă bucur sa constat ca la Zoom in banking ediția 1.0 au participat peste 150 de persoane dintre care o bună parte au fost studenții noștri, profesori ASEM precum și reprezentanții altor companii, care obținut competente mai înalte in domeniul financiar-bancar” a declarat domnul Grigore Belostecinic, Rector ASEM.

Vitalie Corniciuc,  Vicepresedintele Victoriabank, fostul absolvent ASEM a menționat că:  ,,În cadrul ASEM se stabilește o bază bună de cunoștințe, dar după absolvire cel mai interesant abia urmează.

Calificările profesionale sunt absolut necesare și utile în activitatea profesionala, iar ele presupun multă dedicație și susținerea unor testări și examene care deschid noi oportunități. Trebuie să vă dezvoltați și să învățați mereu, iar proiectele educaționale ca Zoom in banking sunt un fel de win-win. Au de câștigat atât comunitatea de business, care și dorește să recruteze specialiști buni, pregătiți și ambițioși, cât tinerii care au oportunitatea de a învață de la practicieni atât locali cât și internaționali.”

La fel Mariana Rufa, Director executiv EBA  a venit cu un mesaj de motivare și susținere către studenții și profesorii ASEM: ,,Sunteți viitorul acestei țări…viitorii manageri și viitorii antreprenori. Vreau să-i mulțumesc domnului Grigore Belostecinic pentru acceptarea acestei colaborări cu impact de educație financiară ASEM-EBA-Victoriabank; domnului Bogdan Pleșuvescu, Președintele Victoriabank, pentru că nu s-a lăsat mult convins despre necesitatea acestui proiect, care într-o discuție de 2-3 min a zis: ,,- Da, Mariana! Poftim echipa…faceți! ” Asta încă o dată denotă faptul că, Victoriabank este o bancă care investește în oameni, care consideră că resursa umană este cea mai prețioasă resursă cu care poți face lucruri importante. Pentru EBA, sectorul de învățământ, ca necesitate de modernizare, figurează pe locul 2-3. Considerăm că aceasta este o dimensiune fără de care dezvoltarea unei țări este imposibilă. Dacă nu investim în educație și dacă nu investim în oameni nu este posibilă dezvoltarea economică a țării. Continuăm și susținem în continuare proiectul Zoom in banking, pentru că ne pasă și vom lansa și alte noi proiecte educaționale. Vă doresc tuturor mult succes!”​

Începând cu anul 2019, proiectele Zoom in banking și Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank sunt implementate în parteneriat cu Asociația Businessului European (EBA) și Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM).

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Poliția Republicii Moldova

Doi morți într-un accident la Florești: un BMW s-a izbit de un stâlp

Un BMW înmatriculat în altă țară a derapat de pe traseu și s-a tamponat de un pilon electric, în raionul Florești. Două persoane, de 21 și 31 de ani, au murit.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 27 iulie în satul Rădulenii Vechi din raionul Florești.

„Potrivit cercetărilor preliminare, un bărbat care conducea un BMW înmatriculat în altă țară, la intrarea în localitate, din motive care urmează a fi stabilite, ar fi pierdut controlul mașinii și a derapat de pe traseu inversându-se și tamponându-se într-un pilon electric”, au comunicat reprezentanții poliției.

În urma impactului, șoferul de 31 de ani și pasagera de 21 de ani au decedat pe loc.

Poliția a adăugat că investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

mec.gov.md

Medalie istorică pentru Moldova la Jocurile Paralimpice Europene de Tineret: Vadim Crețu a cucerit argintul

Judocanul Vadim Crețu a obținut medalia de bronz la Jocurile Europene Paralimpice de Tineret (EPYG). Este prima medalie cucerită de Republica Moldova în cadrul acestui campionat. Despre acest rezultat a anunțat Ministerul Educației și Cercetării pe 27 iulie.

Sportivul a participat la para judo, în categoria de greutate 73 kg, completând podiumul de premiere.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului, R.Moldova participă în premieră la Jocurile Paralimpice Europene de Tineret.

Competițiile se desfășoară la Istanbul, în perioada 21–28 iulie, și reunesc aproximativ 700 de sportivi din 31 de țări.

Tudor Mardei | NewsMaker

Primele alegeri locale în Călinești și Leova, după amalgamare: CEC a stabilit data scrutinului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 16 noiembrie 2025 organizarea alegerilor locale noi în comuna Călinești (raionul Fălești) și în orașul Leova (raionul Leova). Decizia a fost luată în urma procesului de amalgamare voluntară, prin care au fost comasate mai multe unități administrativ-teritoriale, în vederea consolidării sistemului administrației publice locale.

Astfel, în comuna Călinești, noile alegeri sunt organizate pentru funcția de primar și pentru constituirea unui nou Consiliu comunal. Noua unitate administrativ-teritorială va include localitățile Călinești, Chetriș, Chetrișul Nou și Hîncești. În total, au fost stabilite 13 mandate de consilier comunal.

Pentru orașul Leova, alegerile vizează de asemenea funcția de primar și un nou Consiliu orășenesc, cu 23 de mandate de consilier. Noua unitate va cuprinde orașul Leova și satele Sărata-Răzeși, Sîrma și Tochile-Răducani.

CEC precizează că mandatele actualilor primari și consilieri locali vor înceta la data validării noilor mandate, respectiv la constituirea legală a noilor consilii.

Amintim că, pentru aceeași dată – 16 noiembrie 2025 – CEC a mai stabilit organizarea alegerilor locale noi în alte patru localități: satul Ustia (raionul Glodeni), comuna Natalievca (raionul Fălești), comuna Cremenciug (raionul Soroca) și satul Bașcalia (raionul Basarabeasca).

Dorin Recean, întrevedere cu omologul său bulgar: „Împreună, construim un viitor european”

Premierul Bulgariei, Rossen Jeliazkov, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, care a început cu o întrevedere la Chișinău cu omologul său Dorin Recean. Cei doi șefi de guvern au discutat despre aprofundarea relațiilor de parteneriat și prietenie dintre cele două state, sprijinul pentru parcursul european al Moldovei, proiectele comune și extinderea cooperării bilaterale.

„Moldova a devenit acasă pentru mii de familii de origine bulgară. Împreună, construim un viitor european. Viitorul Moldovei înseamnă și viitorul etnicilor bulgari din Taraclia. Și este un viitor european, unde fiecare cetățean, fiecare comunitate are șansa de a trăi în libertate, demnitate și bunăstare. Unde diversitatea este respectată”, a subliniat premierul Dorin Recean.

La rândul său, prim-ministrul Bulgariei, Rossen Jeliazkov, a remarcat cooperarea strânsă dintre statele noastre și sprijinul pentru drumul european al Republicii Moldova.

„Relațiile noastre se bazează pe trei aspecte fundamentale: viitorul comun european, valorile împărtășite și relațiile cu comunitatea bulgară, care reprezintă un punct de plecare pentru noi realizări”, a spus premierul Rossen Jeliazkov.

Cei doi oficiali au subliniat că parteneriatul bilateral se materializează prin proiecte concrete în domenii cu impact direct pentru oameni – educație, cultură, infrastructură, energie și dezvoltare comunitară. 

O colaborare de succes se atestă în domeniul educației, astăzi urmând să fie semnat acordul prin care Universitatea din Taraclia devine filiala Universității din Bulgaria – prima instituție de învățământ superior bulgară deschisă în afara Bulgariei. 

În context, premierul Rossen Jeliazkov a subliniat că Bulgaria va sprijini consecvent parcursul european al Republicii Moldova, va împărtăși din experiența sa de aderare la UE și va întări colaborarea bilaterală pentru a combate amenințările comune.

Duminică, 27 iulie, prim-ministrul Dorin Recean l-a primit pe omologul său bulgar la Casa Guvernului.

Ulterior, oficialii vor merge în raionul Taraclia, unde vor avea o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale. De asemenea, șefii guvernelor de la Chișinău și Sofia vor participa la ceremonia de semnare a Acordului prin care fosta Universitate din Taraclia devine filiala Universității „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria.  

Luni, 28 iulie, premierul Bulgariei, Rossen Jeliazkov, va avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu șeful Legislativului, Igor Grosu. 

Temperaturi de foc în Moldova. Meteorologii prelungesc Codul galben și portocaliu

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit duminică, 27 iulie, avertizarea meteorologică de caniculă valabilă pentru ziua de luni, 28 iulie. Potrivit prognozelor, în funcție de regiune, vor fi în vigoare două tipuri de coduri: Galben și Portocaliu.

Codul Galben întră în vigoare în centrul și parțial în nordul țării, unde temperaturile maxime ale aerului vor oscila între +33 și +35°C. În schimb, Codul Portocaliu a fost emis pentru sudul Republicii Moldova, unde mercurul din termometre va urca până la +36…+39°C.

Precizăm că pe 27 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova se vor înregistra temperaturi caniculare. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în unele regiuni ale țării valorile termice vor ajunge până la +39°C pe parcursul zilei. De asemenea, izolat sunt prognozate averse cu descărcări electrice.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: