PSRM anunță că va depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Sandu
Full Article 1 minutes read

PSRM anunță că va depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Sandu

Socialiștii vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Sandu. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 noiembrie, de către deputatul Vasile Bolea și de consilierul președintei legislativului, Fadei Nagacevschi, care a precizat că inițiativa executivului, privind modificările aduse legii procuraturii sunt neconstituționale. 

„Noi suspectăm că guvernul Maiei Sandu se comportă cu rea intenție, încercând să promoveze niște lucruri, despre care dacă inițial credeam că se fac cu bună credință, în vederea identificării acelui procuror general independent, atunci în prezent considerăm că scopul final era de a identifica un procuror general care să fie la cheremul unui partid politic. Astăzi va fi înaintată o moțiune de cenzură, iar guvernul, în special Maia Sandu, are trei zile la dispoziție ca să analizeze situația”, a argumentat decizia Fadei Nagacevschi.

Nagacevschi a precizat că Maia Sandu poate veni cu o hotărâre de guvern prin care să retragă acest proiect și să propună altul, care potrivit PSRM, să respecte toate recomandările de rigoare, prin care să „reintre în normalitate.”

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: