Reacția lui Dodon la decizia CC: „Curtea Constituțională a formalizat lovitura de stat”
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Dodon la decizia CC: „Curtea Constituțională a formalizat lovitura de stat”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) a venit cu o reacție la hotărârea Curții Constituționale (CC), care a declarat constituțional decretul prin care Igor Grosu a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru. Igor Dodon a acuzat judecătorii că au formalizat „o lovitură de stat”.

Igor Dodon a criticat dur hotărârea CC prin care decretul de desemnare a liderului interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a fost declarat constituțional.

„Curtea Constituțională a Republicii Moldova a formalizat, astăzi, lovitura de stat, schimbându-și propria decizie din 23 februarie 2021 și multe altele, unde este indicat clar că majoritatea parlamentară joacă un rol decisiv. Decizia de astăzi transformă Republica Moldova din stat parlamentar în unul prezidențial, unde cuvântul decisiv îl are nu organul suprem legislativ, dar șeful statului”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Liderul PSRM a avertizat cu „consecințe grave” în urma deciziei CC.

„Din păcate, decizia de astăzi va avea consecințe grave în plan legislativ și constituțional, dar și pentru cetățenii simpli. Partidul Socialiștilor se va întruni chiar mâine într-o ședință, pentru a decide următorii pași. Rămânem fermi pe poziție: cei care vor dizolva parlamentul și vor împinge țara în campanie electorală, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru viețile a mii de oameni, care inevitabil vor muri din cauza epidemiei”, a conchis Dodon.

***

Amintim că CC a declarat constituțional decretul prin care Igor Grosu a fost desemnat candidat la funcția de premier al țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: