Recean a discutat cu șefa USAID. Power: „Suntem angajați să continuăm sprijinul pentru realizarea priorităților asumate de Guvern”
Full Article 2 minutes read

Recean a discutat cu șefa USAID. Power: „Suntem angajați să continuăm sprijinul pentru realizarea priorităților asumate de Guvern”

Premierul Dorin Recean a avut pe 21 noiembrie o discuție, în format online, cu șefa Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power. În cadrul conversației, premierul a menționat, printre altele, că obiectivele Guvernului sunt crearea condițiilor pentru atragerea investițiilor în diverse domenii, avansarea pe reforma jusitiției, lupta cu corupția și integrarea în UE. La rândul său, Samantha Power a declarat că USAID va continua să sprijine prioritățile asumate de Executivul de la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Recean și Power au vorbit despre proiectele desfășurate în Republica Moldova cu suportul USAID, dar și noi perspective de colaborare în domeniul energiei și tehnologiilor informaționale.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru modernizarea țării noastre, îmbunătățirea calității vieții oamenilor și stimularea creșterii economice.

În acest context, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la eforturile întreprinse de autorități pentru revitalizarea economiei Republicii Moldova.

Prioritatea noastră este să creăm condiții pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, începând cu industria vinurilor, domeniul energetic și până la segmentul tehnologiilor informaționale. Știm că oamenii așteaptă bunăstarea și vom munci în continuare pentru a realiza toate obiectivele propuse. Avansăm în ceea ce privește asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și combaterea corupției și mergem cu pași siguri pe calea de integrare în Uniunea Europeană”, a spus prim-ministrul, potrivit reprezentanților Guvernului.

La rândul său, au menționat responsabilii Executivului, administratoarea USAID a apreciat progresul înregistrat de autoritățile de la Chișinău, exprimând susținerea pentru agenda de reforme: „Suntem aproape de cetățenii Republicii Moldova și suntem angajați să continuăm sprijinul nostru pentru realizarea priorităților asumate de Guvern”.

Părțile au discutat, de asemenea, despre cooperarea în domeniul energetic, extinderea capacității de producție a energiei regenerabile, dar și despre importanța expertizei SUA în diverse domenii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: