„Referendumurile privind aderarea la Federația Rusă” au început în teritoriile ocupate ale Ucrainei și în republicile autoproclamate din Donbas
Full Article 2 minutes read

„Referendumurile privind aderarea la Federația Rusă” au început în teritoriile ocupate ale Ucrainei și în republicile autoproclamate din Donbas

În autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în teritoriile ocupate din regiunile Zaporojie și Herson din Ucraina, au început „referendumurile privind aderarea la Rusia”, scrie Meduza.

Așa-numitele comisii electorale au început să lucreze la ora 8:00, ora Moscovei. De asemenea, secțiile de votare pentru „votare” au început să se deschidă în Rusia.

„Votul” în toate teritoriile va dura până pe 27 septembrie. În același timp, în primele patru zile în republicile autoproclamate și regiunile ocupate, comisiile electorale vor veni la casele localnicilor, precum și în locurile publice.

În Donețk și Lugansk, întrebarea pusă la „vot” este dacă locuitorii locali susțin „intrarea republicii în Rusia ca entitate constitutivă a Federației Ruse”. În regiunile Zaporojie și Herson, buletinele de vot conțin următoarea întrebare: „Sunteți în favoarea secesiunii de Ucraina, a formării unui stat independent de către regiune și a intrării acestuia în Federația Rusă ca parte al Federației Ruse?”

Mihail Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei, a evidențiat pe twitter poziția Ucrainei cu privire la „referendumurile” care au început vineri în Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. „Astăzi, nu există o acțiune legală numită „referendum” în teritoriile ocupate. Există doar 1 – Spectacol de propagandă pentru recrutare. 2 – Teritoriul Ucrainei care are nevoie de o eliberare imediat, a spus Podoliak.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: