Republica Moldova va semna un acord de colaborare cu țările baltice și Ucraina
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova va semna un acord de colaborare cu țările baltice și Ucraina

Republica Moldova va semna pe 12 iulie, la Vilnius, un acord de colaborare în domeniul securității cu Letonia, Lituania, Estonia și Ucraina. Informația a fost confirmată de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Șeful IGP participă la Summitul NATO de la Vilnius, în marja căruia va avea reuniuni cu omologii din alte state. Cernăuțeanu a confirmat Radio Moldova că mâine Moldova va semna un acord de cooperare în domeniul securității cu statele baltice și Ucraina. Șeful poliției moldovenești a mai declarat că, în urma semnării acestui acord, părțile-semnatare vor avea acces la schimburi de informații mai rapide, inclusiv în procesul infracționalității publice. Totodată, a explicat Viorel Cernăuțeanu, cooperarea se va axa și pe instruire și activități de pregătire.

„Suntem parteneri de colaborare între cele 5 state atât pe domeniul liniei polițienești cât și pe domeniul frontierei. Este un proces de activitate. Trebuie să amintesc că în anul 2021 dintre Poliția Republicii Moldova și cea lituaniană a fost semnat un acord pe doi ani de zile care a fost prelungit de curând. Noi cu colegul nostru din Lituania suntem într-o relație foarte bună. Ne dă noi oportunități să schimbăm inclusiv practicile în activitatea noastră (…). În același timp facem și a analiză cum s-a petrecut summitul de la noi de la Chișinău, pe 1 iunie raportat și la unul cu un specific mai milităresc. Noi nu trebuie să ne consolăm cu ideea că a trecut summitul. Noi trebuie să ne împrumutăm noi idei si practici pe care să le putem implementa și la noi acasă”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: