Revenco: Angajații moldoveni din apărare și ordine publică au primit scrisori false care să inducă haos
Full Article 3 minutes read

Revenco: Angajații moldoveni din apărare și ordine publică au primit scrisori false care să inducă haos

Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco a declarat că unii funcționari moldoveni au primit scrisori și note false. Potrivit oficialului de la Chișinău, acestea sunt „menite să inducă haos în loc de disciplină”. Declarațiile au fost făcute de Revenco într-un interviu pentru RFI, în care a vorbit despre elementele războiului hibrid. 

Revenco a declarat că „elementul războiului hibrid concertat de Rusia a fost declanșat prin șantajul energetic, după care a urmat un mare test pentru autoritățile naționale, să gestionăm cu bine și să oferim decență refugiaților, lanțul logistic de aprovizionare a fost greu afectat odată cu blocajul pe Marea Neagră”.

Atacurile cibernetice asupra infrastructurii critice, lanțul de alerte de minare care s-au dovedit a fi false, dar îndreptate spre acele obiective și instituții care asigură buna funcționare a țării: Aeroportul, Chișinău, școli, spitale, instanțe de judecată, blocajele pe șosele, blocajele comunelor și a capitalei prin aceste false proteste plătite inclusiv cu participarea oligarhilor fugari. Deci, toate la pachet au intenția de a provoca destabilizări”, a menționat Revenco.

Ministra de la Chișinău s-a referit și la unele e-mailuri și scrisori fizice, care ar fi fost primite de funcționari ai statului.

Și astfel de scrisori, citații, note false adresate angajaților și din mai multe structuri de apărare și ordine publică menite să descurajeze în primul rând efectivul de a-și realiza sarcina, menite să înstrăineze echipele de la gândirea și acționarea în comandă, menite să inducă haos în loc de disciplină, menite să inducă frică în raport cu legalitatea acțiunilor pe care le-au desfășurat efectivele în această perioadă. Sunt toate acestea chemate să descurajeze și să întoarcă cu spatele oamenii de la de la lider, de la conducători”, a adăugat Revenco.

***

În februarie 2023, președinta Maia Sandu declara că Rusia plănuiește să implice diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să atace instituții ale statului și să ia ostatici, subliniind că „prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.

Evaluările Maiei Sandu au fost făcute publice la câteva zile după ce președintele ucrainean Vladimir Zelenski le-a transmis celor 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană că Ucraina a interceptat planurile serviciilor secrete rusești de a distruge Republica Moldova.

Rusia a respins atunci declarațiile președintei Maia Sandu despre un eventual plan al Kremlinului de destabilizare a situației de la Chișinău.

Ulterior, în mai, șefa statului Maia Sandu menționa că Moscova încearcă să refacă Uniunea Sovietică și să controleze Republica Moldova. Președinta mai declara că moldovenii trăiesc astăzi în pace doar datorită curajului forțelor armate ale Ucrainei, care își apără cu „curaj” țara. În alte condiții, spunea Sandu, Rusia nu s-ar fi oprit la graniță, dar ar fi invadat și țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: