Moldovenii ar putea plăti cu peste 3 lei mai puțin pentru fiecare metru cub de gaz consumat. Când ANRE va lua decizia
Full Article 1 minutes read

Moldovenii ar putea plăti cu peste 3 lei mai puțin pentru fiecare metru cub de gaz consumat. Când ANRE va lua decizia

Tariful la gazele naturale achitat de consumatorii casnici din Moldova ar putea fi redus la 14,47 lei (cu TVA inclus). Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (NARE) anunță că va examina un proiect în acest sens în cadrul unei ședințe, pe 21 februarie.

Potrivit proiectului ANRE prezentat spre aprobare, agenția își propune să reducă tariful la gazele naturale până la 13.398 lei pentru mia de metri cubi, fără TVA. Asta înseamnă că tariful pentru consumatorii casnici, cu TVA inclus, va fi de 14,47 lei pentru un metru cub de gaz.

Amintim că, în ianuarie, Moldovagaz a transmis în adresa ANRE o cerere de reducere a tarifului la gazele naturale cu 12,5%, sau până la 13.347 lei pentru mia de metri cubi.

În prezent, tariful la gaz pentru consumatori este de 16,73 lei pentru un metru cub, fără TVA, sau de 18,07 lei cu TVA inclus. Tariful a fost stabilit de ANRE la începutul lunii iunie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: