VIDEO Soldații care vor muri în război vor fi „spălați de păcate”. Un nou mesaj controversat al Patriarhului Kirill
Full Article 2 minutes read

VIDEO Soldații care vor muri în război vor fi „spălați de păcate”. Un nou mesaj controversat al Patriarhului Kirill

Patriarhul Kirill al Rusiei a venit cu noi declarații controversate în care spune că soldații ruși care vor muri în război vor „fi spălați de toate păcatele”. Imaginile cu mesajul său au fost publicate Twitter.

 „Biserica înțelege dacă cineva  mișcat de simțul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul, rămâne fidel menirii și merge să îndeplinească ceea ce îi poruncește datoria. Dacă în timpul îndeplinirii acestei sarcini omul moare, atunci el fără îndoială îndeplinește un act sacrificiu. Atunci el se aduce ca jertfă pentru alții. De aceea sunt încrezător că această jertfă spală toate păcatele pe care omul le-a comis”, a spus Patriarhul Kirill.


Amintim că pe 23 septembrie, fața bisericească i-a încurajat pe ruși să meargă la război, după mobilizarea militară anunțată de Kremlin. El a îndemnat să nu le fie frică de moarte pe fondul mobilizării.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, potrivit unui video postat de Nexta.

Amintim că pe 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia. Președintele rus a vorbit despre evoluția războiului în Ucraina, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”. El a spus că toţi cetăţenii care vor fi mobilizaţi vor avea statut de forţă armată deplină.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: