VIDEO Soldații care vor muri în război vor fi „spălați de păcate”. Un nou mesaj controversat al Patriarhului Kirill
Full Article 2 minutes read

VIDEO Soldații care vor muri în război vor fi „spălați de păcate”. Un nou mesaj controversat al Patriarhului Kirill

Patriarhul Kirill al Rusiei a venit cu noi declarații controversate în care spune că soldații ruși care vor muri în război vor „fi spălați de toate păcatele”. Imaginile cu mesajul său au fost publicate Twitter.

 „Biserica înțelege dacă cineva  mișcat de simțul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul, rămâne fidel menirii și merge să îndeplinească ceea ce îi poruncește datoria. Dacă în timpul îndeplinirii acestei sarcini omul moare, atunci el fără îndoială îndeplinește un act sacrificiu. Atunci el se aduce ca jertfă pentru alții. De aceea sunt încrezător că această jertfă spală toate păcatele pe care omul le-a comis”, a spus Patriarhul Kirill.


Amintim că pe 23 septembrie, fața bisericească i-a încurajat pe ruși să meargă la război, după mobilizarea militară anunțată de Kremlin. El a îndemnat să nu le fie frică de moarte pe fondul mobilizării.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, potrivit unui video postat de Nexta.

Amintim că pe 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia. Președintele rus a vorbit despre evoluția războiului în Ucraina, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”. El a spus că toţi cetăţenii care vor fi mobilizaţi vor avea statut de forţă armată deplină.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: