Rusia încearcă să perturbe activitatea infrastructurii critice din Europa? Ministrul Transporturilor din Cehia: a făcut mii de tentative
Full Article 2 minutes read

Rusia încearcă să perturbe activitatea infrastructurii critice din Europa? Ministrul Transporturilor din Cehia: a făcut mii de tentative

Confruntarea dintre Rusia și Occident se exprimă, printre altele, prin eforturi de destabilizare a funcționării infrastructurii critice din Europa. Declarația a fost făcută de ministrul Transporturilor al Cehiei, Martin Kupka, într-un interviu pentru Financial Times, transmite The Insider.

Martin Kupka a spus că Rusia a făcut „mii de tentative” de a perturba traficul feroviar în Cehia, după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei în cu mai bine de doi ani. Potrivit lui, Rusia face acest lucru, printre altele, folosind atacuri ale hackerilor asupra sistemelor de semnalizare și a rețelei feroviare a operatorului național České dráhy pentru a dezactiva sistemele de emitere a biletelor. Kupka a declarat că, în ciuda complexității situației, Guvernul ceh reușește să protejeze toate sistemele împotriva atacurilor.

Creșterea numărului de atacuri cibernetice asupra infrastructurii digitale a fost confirmată de České dráhy. Totodată, într-un raport realizat anul trecut de agenția cehă de securitate cibernetică NUKIB se indica faptul că există un „număr tot mai mare de atacuri malițioase în sectoarele energiei și transporturilor”.

Potrivit unui raport al Agenției Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică, pe lângă Cehia, Letonia, Lituania, Estonia, România și organizații de transport din Italia au fost supuse unor atacuri ale hackerilor asupra sistemelor feroviare. Mai mult, numărul de atacuri ale hackerilor asupra aeroporturilor din țările europene a crescut.

Precizăm că relațiile țările europen cu Federația Rusă s-au înrăutățit după ce armata rusă, la ordinul președintelui Vladimir Putin, a invadat Ucraina în februarie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: