Rusia: Polițiști și bărbați în civil au intrat într-un centru cultural din Tula și au bătut participanții unei petreceri
Full Article 2 minutes read

Rusia: Polițiști și bărbați în civil au intrat într-un centru cultural din Tula și au bătut participanții unei petreceri

În orașul Tula din Rusia, forțele de ordine și bărbați în civil au pătruns în centrul cultural „Tipografiya”, unde avea loc o petrecere despre „dragoste, deschidere și sexualitate” numită Amore party, au întrerupt evenimentul și i-au bătut pe participanți. Cazul a avut loc în seara zilei de 17 februarie. Informațiile au fost raportate de „Осторожно, новости” și „ОВД-Инфо”.

Potrivit „Осторожно, новости”, forțele de ordine și bărbați mascați neidentificați care s-au autointitulat participanți la războiul din Ucraina au luat cu asalt clădirea și i-au forțat pe toți cei prezenți să se întindă pe podea. Apoi au început să le ceară numele, vârsta și să le facă poze. Videoclipul publicat de publicație arată un bărbat în haine civile care lovește în cap, cu pumnii și picioarele, un bărbat întins la pământ și care nu încearcă să opună rezistență.

Iar „ОВД-Инфо” scrie că unele persoane reținute au fost forțate de poliție să se ghemuiască și să cânte imnul Tulei. Potrivit unui interlocutor al „ОВД-Инфо”, în cele din urmă, forțele de ordine au ales mai mulți băieți, probabil cu înfățișare cât mai „feminină”, și i-au dus la secția de poliție pentru ale întocmi protocoale privind „propaganda LGBT”. Participanții la eveniment au fost, de asemenea, amenințați că vor fi trimiși la război în Ucraina.

Precizăm că, la sfârșitul anului 2022, Rusia a înăsprit legea care interzice „propaganda LGBT+”. În plus, în vara anului 2023, Duma de Stat a adoptat o lege care interzice schimbarea sexului și modificarea indicatorului de gen în documente. Pe 30 noiembrie 2023, Curtea Supremă din Rusia a declarat „mișcarea internațională LGBT”, care nu există, drept „organizație extremistă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: