Sandu: Moldova este interesată în experiența Muntenegrului, care în 2 ani a început negocierile de aderare la UE
Full Article 50 second read

Sandu: Moldova este interesată în experiența Muntenegrului, care în 2 ani a început negocierile de aderare la UE

Președinta Maia Sandu, a discutat azi, la Atena, cu prim-ministrul Republicii Muntenegru, Dritan Abazović. Șefa statului l-a felicitat pentru numirea recentă în funcție și și-a exprimat interesul pentru cooperarea pe diverse domenii care să faciliteze apropierea țărilor noastre de integrarea europeană.

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova, care a primit recent statutul de țară candidată la UE, este interesată în experiența Muntenegrului, căreia i-a luat doar doi ani ca să înceapă negocierile de aderare. Ea a menționat, în context, că una dintre prioritățile noastre comune este combaterea corupției și reforma justiției.

Cu referire la dimensiunea bilaterală, șefa statului a spus că ne dorim o bună cooperare în domenii precum infrastructura drumurilor, dezvoltarea energiei regenerabilă și protecția mediului, susținerea afacerilor rurale și a turismului.

Oficialii au agreat, de asemenea, să urgenteze semnarea Acordului privind Educația, Știința și Inovarea, elaborat de autoritățile din cele două țări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: