Şapte din lucrătorii medicali români care au fost în Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus
Full Article 2 minutes read

Şapte din lucrătorii medicali români care au fost în Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus

Şapte persoane care au revenit în România, sâmbătă, după o misiune umanitară de 14 zile în Republica Moldova, au fost depistate cu noul coronavirus, relatează Adevărul.

Printre aceștia sunt patru cadre medicale (3 medici şi o asistentă medicală). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună. Cei infectați sunt tratați în ţară.

„Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

Amintim că, pe 16 mai, secretarul de stat în Ministerul Sănătății din România, Raed Arafat, a anunțat că unul dintre medicii români care s-au întors din misiunea din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un medic din Oradea. El este asimptomatic și a fost internat în spital. Ceilalți medici și asistenți au fost testați pentru COVID-19 chiar în vama Albița și vor rămâne izolați la domiciliu, timp de 14 zile.

Echipa de 42 de medici și asistente medicale din România au lucrat timp de două săptămâni în spitalele din Chișinău, Bălți și Cahul.

România a ajutat Republica Moldova nu doar cu specialişti ci şi cu o importantă donaţie de echipamente medicale şi medicamente în valoare de 3 milioane și jumătate de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: