O tânără însărcinată, mamă a trei copii, a murit într-un spital în România, după ce a implorat ore în șir medicii să o ajute. Mii de oameni cer dreptate
Full Article 2 minutes read

O tânără însărcinată, mamă a trei copii, a murit într-un spital în România, după ce a implorat ore în șir medicii să o ajute. Mii de oameni cer dreptate

O tânără de 26 de ani, mamă a trei copii, însărcinată din nou, a ajuns la spital cu sângerări și s-a stins din viață sub privirile cadrelor medicale. Soțul femeii decedate spune că soția lui a murit cu zile, deoarece medicii ar fi lăsat-o fără îngrijiri de specialitate peste noapte, scrie ziaruldepenet.ro. De asemenea, și ceilalți membri ai familiei tinerii decedate acuză medicii că nu au îngrijit-o așa cum trebuia. O petiție online prin care cer dreptate pentru Alexandra a fost semnată până în prezent de peste 5.600 de oameni.

Potrivit sursei citate, oamenii au prins lumânări în fața maternității, au lăsat flori și scrisori de adio și au cerut să se facă lumină în cazul morții Alexandrei. Alexandra avea 26 de ani și trei copii, de 1, 3 și 5 ani.

În certificatul medical constatator, la cauza morții apare scris insuficiență cardiorespiratorie acută și edem pulmonar acut, ca urmare a unei sarcini oprite în evoluție complicată infecțios.

Conducerea spitalului susține că pacienta a fost tratată conform protocolului, dar continuă cercetările într-o anchetă internă.

„S-au efectuat investigații de laborator și investigații paraclinice, s-a efectuat un examen ecografic. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în timpul nopții, deoarece sângerarea genitală a fost foarte redusă, colul uterin închis fără semne, avort în evoluție”,  a declarat Ioan Asaftei, purtător cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati Botoșani, pentru PRO TV.

Polițiștii au început audierile și strângerea de probe într-un dosar penal in rem. De asemenea, se așteaptă rezultatul autopsiei de la Iași în vederea stabilirii încadrării juridice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: