Scurși de bani, pentru „a-și scăpa rudele de pedeapsă“. Poliția avertizează despre o nouă schemă de escrocherie
Full Article 1 minutes read

Scurși de bani, pentru „a-și scăpa rudele de pedeapsă“. Poliția avertizează despre o nouă schemă de escrocherie

Polițiștii atenționează cetățenii Republicii Moldova repetat despre o schemă de estorcare de bani prin înșelăciune. De la începutul anului, 13 persoane au rămas fără bani urmare a schemei deconspirată de polițiști. 

Oamenii legii spun că schema are loc prin intermediul apelurilor telefonice. Infractorii, comunică polițiștii, crează istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană, iar pentru ca aceasta să scape de răspundere se solicită sume mari de bani.

Poliția menționează că doar de la începutul acestui an au fost înregistrate 13 cazuri în capitală, unde victimele au transmis suma de bani cerută. Alte două tentative au fost înregistrate în orașul Ceadîr-Lunga, însă persoanele au anunțat imediat Poliția.

În acest context, polițiștii recomandă cetățenilor să analizeze și să verifice veridicitatea informațiilor pe care le primesc, pentru a nu deveni ținta infractorilor. Totodată, populația este îndemnată să raporteze imediat cazurile la poliție.

Poliția menționează s-a autosesizat și la moment documentează toate faptele infracționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: