„Sectorul trebuie modernizat, pentru a păstra renumele de țară agrară”. Maia Sandu, mesaj de felicitare de ziua agricultorului
Full Article 2 minutes read

„Sectorul trebuie modernizat, pentru a păstra renumele de țară agrară”. Maia Sandu, mesaj de felicitare de ziua agricultorului

Președinta Maia Sandu susține că sectorul agrar din Republica Moldova trebuie modernizat, pentru a păstra „renumele de țară agrară”. În opinia șefei statului, acest proces nu va fi unul simplu nici pentru stat,, nici pentru fermieri pentru că este nevoie „de investiții, și de oameni dedicați pentru a reuși”.

Șefa statului a accentuat că oamenii din alte state apreciază gustul fructelor moldovenești iar vinurile autohtone câștigă medalii la cele mai importante concursuri mondiale.

„Pentru a ne păstra acest renume și a-l face să lucreze în beneficiul țării, trebuie să modernizăm sectorul. Să investim în tehnologii, pentru a face agricultura mai durabilă și mai rezistentă la schimbarea climei, și să creștem industria de prelucrare pentru a răspunde nevoilor agricultorilor”, a specificat Sandu.

În contextul Zilei lucrătorului din agricultură și industria de prelucrare, marcată pe 28 noiembrie, Maia Sandu a adresat și un mesaj de felicitare lucrătorilor din domeniu.

„(…) Prilej cu care transmit un omagiu și gânduri de recunoștință tuturor celor care lucrează pământul. Celor câteva sute de mii de oameni care muncesc pentru a hrăni toată țara. Dacă, astăzi, ne putem bucura de o bucată de pâine pe masă, este datorită efortului și sacrificiului Dumneavoastră”, a mai spus președinta.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: