De Ziua Europei, Maia Sandu și Vladimir Zelenski au vorbit la telefon 
Full Article 1 minutes read

De Ziua Europei, Maia Sandu și Vladimir Zelenski au vorbit la telefon 

Șefa statului Maia Sandu a vorbit la telefon cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Cei doi președinți au discutat despre următorii pași pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Totodată, Maia Sandu și-a confirmat participarea la Summitul pentru Pace în Ucraina, găzduit de Elveția în iunie. 

Instituția prezidențială a declarat că șefa statului a avut o discuție la telefon, pe 9 mai, cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski.

„De Ziua Europei, o zi dedicată unității și păcii în întreaga Europă – pace pentru care Ucraina luptă curajos ca să o păstreze – am vorbit cu președintele Zelenski. Am discutat despre următorii pași pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, despre cooperarea și securitatea regională”, a declarat Sandu, potrivit instituției prezidențiale.

În cadrul discuției, șefa statului și-a confirmat participarea la Summitul pentru Pace în Ucraina, găzduit de Elveția în orașul Lucerna, în perioada 15-16 iunie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: