SIS solicită blocarea a încă două site-uri care răspândeau știri false (FOTO)
Full Article 2 minutes read

SIS solicită blocarea a încă două site-uri care răspândeau știri false (FOTO)

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) solicită blocarea site-urilor todayactual.site și bn-news-romania-365.xyz, identificate ca surse cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

Potrivit unui comunicat publicat pe 15 aprilie, portalurile respective au publicat știri false cu privire la „deciziile” adoptate de către autoritățile unor state europene cu următoarele titluri:

 – todayactual.site – „Oficial! Românii care se opun vaccinării sunt deportați din Germania, Franța, Italia, Ungaria, Elveția”. Conținutul articolului nu corespunde cu titlul (cel din urmă fiind utilizat în vederea exploatării curiozității cititorilor pentru maximizarea numărului de accesări ale articolului).

 – bn-news-romania-365.xyz – „Din 1 mai fără măști – Klaus Iohannis este permisă nepurtarea măștii de protecție oriunde…”. Menționăm că, conținutul acestui articol fals a fost preluat dintr-o știre ce datează din luna august 2020 cu titlul „Coronavirus: Purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber”, textul fiind parțial preluat și adaptat.

SIS solicită blocarea a încă două site-uri care răspândeau știri false (FOTO)

SIS

Totodată, resursele menționate ar fi distribuit și alte știri false care nu sunt conexe subiectului COVID-19.

Serviciul de Informații și Securitate a lansat o campanie publică de raportare a știrilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire a pandemiei. Știrile false pot fi raportate completând un formular special ce va fi examinat de către instituție.

Anterior, SIS a solicitat blocarea altor două site-uri.

Amintim că, în conformitate cu Dispoziția nr.1 din 1 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale, SIS-ul aprobă şi face publică lista de surse cu conţinut online care promovează ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: