Spînu, nemulțumit de prețurile biletelor de pe cursa avia Chișinău-București: „Este exagerat să plătim 200 euro într-o direcție”
Full Article 3 minutes read

Spînu, nemulțumit de prețurile biletelor de pe cursa avia Chișinău-București: „Este exagerat să plătim 200 euro într-o direcție”

Zborurile de la Chișinău spre capitala României, București, ar putea deveni mai accesibile. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că va analiza în timpul apropiat, împreună cu autoritățile române, posibilitățile de reducere a prețurilor la bilete, pe care le-a catalogat ca fiind „exagerat” de scumpe. Între timp, Spînu declară că autoritățile poartă discuții cu mai mulți reprezentanți ai companiilor avia, cum ar fi Wizz Air, EasyJet sau Ryanair, pentru a diversifica destinațiile de zbor și, nemijlocit, piața aeronautică din Moldova.  

„Sunt supărat și eu că avem prețuri așa de mari la București. Am zburat și eu cred anul trecut și a fost plătit un preț exagerat pentru acest zbor. La moment am un singur răspuns: lipsă de competiție. Nu avem suficiente companii care să zboare de la Chișinău la București. Zbura doar o singură companie, Tarom, și acum va zbura și HiSky. Voi fi la București zilele viitoare și vom discuta inclusiv acest subiect, să vedem ce putem face pentru a reduce aceste prețuri, or este exagerat, din punctul meu de vedere, să plătim 200 de euro câteodată pentru o singură direcție”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, de la postul național de radio.

În ceea ce privește diversificarea pieței aeronautice din țară, oficialul a precizat că în prezent sunt purtate discuții cu mai multe companii avia. Chișinău încearcă să readucă în țară inclusiv compania avia Wizz Air. În ceea ce privește zborurile directe Chișinău – SUA, ministrul a declarat că, deocamdată, Aeroportul Internațional Chișinău nu este pregătit din punct de vedere tehnic pentru a opera zboruri spre și din SUA.

„Unele companii s-au mobilizat mai repede și am văzut anunțuri mai rapide, altele sunt în proces de analiză. Săptămâna trecut s-a anunțat Grecia și Riga, Air Baltic, în continuare ducem discuții și cu alte companii ca să ne asigurăm că cetățenii din țara noastră, dar și cei din diasporă pot zbura direct la Chișinău, la un preț cât mai avantajos și cât mai comod, adică să avem cât mai multe rute. De exemplu Wizz Air, compania care a zburat de la Chișinău. Suntem în discuții ca să aducem compania înapoi. EasyJet din Marea Britanie la fel. Cu Ryanair se discută de mai mult timp”, a declarat ministrul.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Dezvoltarea Aeroportului, dar și atragerea companiilor avia care să opereze zboruri la prețuri mici și în toate colțurile lumii – sunt doar unele dintre promisiunile autorităților, după preluarea controlului asupra Aeroportului Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: