Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului și intră în confruntări armate cu poliția (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului și intră în confruntări armate cu poliția (VIDEO)

Mii de susţinători ai lui Donald Trump s-au adunat miercuri la Washington pentru a contesta alegerile din 3 noiembrie, în condiţiile în care Congresul s-a întrunit pentru a valida rezultatul acestora şi a-l confirma pe democratul Joe Biden drept noul preşedinte al Statelor Unite. Trump a reiterat că nu îşi va recunoaşte înfrângerea şi şi-a îndemnat susţinătorii să procedeze la fel, scrie Adevărul.ro.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în săli de ședință. În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului, scrie Digi24.

Autoritățile locale din Washington DC au anunțat că orașul intră în stare de asediu. Clădirea Capitoliului a fost deja pusă în lockdown.

Mai mulţi reprezentanţi americani au anunţat pe Twitter că au fost instruiţi să evacueze sala de şedinţe a Camerei Reprezentanţilor, să se adăpostească şi să poarte măşti de gaze, conform BBC. Presa americana relatează că vicepreşedintele Mike Pence ar fi fost evacuat. Donald Trump a scris pe Twitter, între timp, un mesaj prin care îi roagă pe protestatari să fie paşnici.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea în faţa lui Joe Biden şi îşi agită susţinătorii împotriva rezultatului votului din 3 noiembrie, care a fost deja certificat de Colegiul Electoral şi îşi aşteaptă validarea în Congres. La apelul lui Trump, mii de simpatizanţi ai acestuia s-au reunit la Washington sub sloganul „Stop furtului”, adoptat încă înainte de alegerile prezidenţiale şi scandat intens în stradă mai ales în ultimele două luni în ciuda lipselor de dovezi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: