TOP 5 motive să faci stagiul de practică la Microinvest

Vibe-ul sărbătorilor de iarnă se face tot mai simțit, dar și gândul că e timpul să găsești compania unde să faci stagiul de practică. Și aici apar o mulțime de întrebări! Cum va fi? Cum mă va primi echipa? Oare mă voi descurca? Dar dacă nu-mi reușește? La Microinvest, toți stagiarii își petrec practica dinamic, motivați și cu inima împăcată. Dezvoltarea tinerilor specialiști face parte din cultura #MiTeam. Ba mai mult, o bună parte din stagiari ne devin în scurt timp colegi, pentru că se regăsesc în echipa noastră și au parte de cei mai buni mentori.

Cum poți să depui CV-ul pentru stagiul de practică la Microinvest? Ce avantaje te așteaptă în echipa noastră tânără și cool? Dar și cum au reușit colegii noștri să combine studiile, practica și jobul la Microinvest, află din acest articol. Apropo, un fapt interesant – vârsta medie a colegilor din Mi Team e de 28 de ani. Suntem tineri și prietenoși și gata să ne împărțim cu experiența noastră.

Stagiul de practică la Microinvest poate fi primul tău pas în carieră

Hai să facem un brainstorming! Ce știi despre Microinvest? Oferim credite pentru oameni harnici, suntem lideri în creditarea nebancară, responsabili, transparenți și aproape de clienți. Tot Microinvest este o echipă de tineri profesioniști, entuziasmați și experimentați, gata să ofere soluții personalizate de finanțare și să investească în dezvoltarea fiecărui membru. Anual, tineri din mai multe instituții de învățământ își desfășoară stagiul de practică la noi.

Dacă încă nu ai găsit compania potrivită pentru practica de la colegiu sau universitate, sau încă stai pe gânduri dacă ai ales locația potrivită pentru această etapă importantă în anii de studii, merită neapărat să faci legătura cu noi. Iată doar 5 motive de ce Microinvest este locul potrivit pentru stagiarii dornici de cunoștințe și experiențe unice:

  1. Ai parte de un mediu confortabil și eficient, ca să prinzi experiență și să înțelegi cum funcționează din interior o organizație de creditare nebancară.
  2. Ești ghidat și susținut de mentori dedicați și colegi gata să-ți vină în ajutor ori de câte ori ai întrebări sau neclarități. Am fost și noi începători și știm cât de mult contează asta.
  3. Dacă nu ești din Chișinău, poți face stagiul de practică chiar în orașul tău. Avem 16 oficii secundare în 14 regiuni ale țării, toate confortabile și adaptate identității de brand.
  4. Și cel mai important – beneficiezi de oportunitatea de a te angaja în compania noastră, pe diverse poziții, în perioada sau după stagiul de practică. Ba mai mult, avem colegi care s-au angajat chiar înainte de a începe stagiul. Pentru că ne-au convins că vor și pot.
  5. Te bucuri de un program flexibil, ca să combini studiile cu practica și ulterior, jobul la Microinvest.

Apropo, toți stagiarii Microinvest și-au încheiat rapoartele de practică cu brio, multe cunoștințe, experiență și note maxime. La fel de frumoasă poate fi și povestea stagiului tău de practică, dacă aplici la noi. Candidații interesați ne pot transmite CV-ul pe [email protected] sau contacta direct pe paginile noastre, site sau la numărul de telefon: 022 801 701.

Vino la noi, la noi e cool!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Gala Absolvenților UTM 2025: maib susține și premiază generația viitorului

Maib, liderul sectorului bancar din Republica Moldova, a susținut unul dintre cele mai importante evenimente academice, Gala Absolvenților UTM 2025. Evenimentul, desfășurat la Arena Chișinău, a adunat aproape 2 mii de tineri absolvenți, profesori, părinți și invitați speciali, pentru a celebra o nouă generație de ingineri și specialiști gata să contribuie activ la dezvoltarea Moldovei.

Sprijinul acordat de maib reconfirmă angajamentul băncii față de educație, inovație și parteneriate sustenabile care apropie mediul academic de realitățile și cerințele pieței muncii.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Credem în tineri, în potențialul lor și în rolul esențial pe care îl joacă educația în transformarea viitorului Republicii Moldova. Gala Absolvenților UTM nu este doar o festivitate, este o investiție în oameni, visuri mari și progres. Ne bucurăm să fim parte din acest moment de referință pentru viitorii specialiști ai țării.”

În cadrul galei, maib a oferit cinci burse unice, fiecare în valoare de 15.000 de lei, acordate studentelor UTM din domeniile IT și STEM, care au demonstrat excelență academică și implicare activă în activități extracurriculare și de voluntariat. Prin cea de-a doua ediție a programului „You drive IT”, maib susține egalitatea de șanse și încurajează performanța feminină în domeniile tehnice. 

Parteneriatul dintre maib și Universitatea Tehnică a Moldovei este unul strategic, construit pe valori comune precum excelența, inovația și formarea profesională de calitate. De-a lungul anilor, această colaborare se manifestă prin proiecte educaționale, stagii de practică, burse pentru studenți și susținerea evenimentelor care încurajează performanța și spiritul antreprenorial.

Viorel Bostan, rector UTM: „Este un eveniment despre absolvenți, despre reușite, visuri și pași siguri către viitor. Îi privesc cu mândrie și încredere, pentru că știu că sunt generația care va construi o Moldovă mai inteligentă, mai curajoasă, mai vizionară.”

Gala Absolvenților UTM 2025 a oferit o platformă valoroasă de recunoaștere a eforturilor tinerilor, dar și de apropiere între mediul academic și cel economic. Maib continuă să investească în inițiative care contribuie la dezvoltarea viitorilor specialiști și la construirea unei economii bazate pe cunoaștere și inovație.

NewsMaker

Cadavru, descoperit în Parcul „Valea Morilor”. Poliția este la fața locului

Un cadavru a fost descoperit în această dimineață în Parcul „Valea Morilor” din Chișinău. La fața locului se află oamenii legii. Contactați de NM, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției nu au oferit, deocamdată, detalii pe caz.

Actualizare: Ofițera Poliției capitalei, Cristina Talpă, a declarat pentru NM că victima este un bărbat în vârstă de 38 de ani. Acesta a decedat până la sosirea ambulanței. Preliminar, cauza este stop cardiac.

NewsMaker

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
FC Sheriff / Facebook

„Sheriff” a câștigat acasă în fața „Priștinei” din Kosovo, cu un scor categoric, în prima rundă de calificare a Ligii Europa

Clubul de fotbal „Sheriff” din Tiraspol a învins echipa „Priștina” din Kosovo, cu scorul de 4:0, în meciul de acasă din prima rundă de calificare a Ligii Europa. Partida a avut loc pe 10 iulie, la Tiraspol.

Atacantul Cyrille Bayala din Burkina Faso a reușit un hat-trick pentru „Sheriff” în minutele 11, 19 și 74. Un alt gol, marcat spre finalul meciului, i-a aparținut lui Elijah Olaniyi Odede din Nigeria. Meciul retur va avea loc pe 17 iulie, la Priștina, și va începe la ora 21:00.

Dacă „Sheriff” va învinge „Priștina” la general, în turul doi de calificare al Ligii Europa va întâlni echipa olandeză „Utrecht”. În schimb, dacă „Priștina” va reuși să întoarcă scorul, clubul din Tiraspol își va continua parcursul în turul doi de calificare al Ligii Conferințelor, unde adversara sa va fi cea care pierde duelul „Larne” – „Auda”.

Tudor Mardei/NewsMaker

NM Espresso: un «miting de pomenire» pentru PAS, funcție nouă pentru Alaiba, proiect de lege scandalos «abandonat»

Chișinăul «recrutează» transnistreni?

Tiraspolul a acuzat Chișinăul că ar «recruta» locuitori ai regiunii transnistrene. În autoproclamata RMN se susține că serviciul de informații de la Chișinău le-ar propune transnistrenilor care depun cereri pentru obținerea cetățeniei moldovenești o colaborare «ce aduce prejudicii securității regiunii». La Chișinău, acuzațiile au fost respinse și calificate drept «provocare, dezinformare și tentativă de discreditare a autorităților constituționale».


PAS a «îngropat» proiectul de lege scandalos?

Partidul de guvernământ PAS a decis să amâne sau să «îngroape» proiectul de lege controversat privind comasarea celor două procuraturi speciale și crearea în locul lor a Procuraturii Anticorupție și Combaterii Criminalității Organizate (PACCO). Motivele unei astfel de decizii nu sunt pe deplin clare. Este posibil ca autoritățile să fi ținut cont de criticile la adresa proiectului sau, poate, a fost corectă opinia conform căreia proiectul avea drept unic scop înlăturarea Veronicăi Dragalin. La acest subiect citiți mai multe în articolul «Scopul justifică PACCO».


Până la 6 ani de închisoare pentru atacuri asupra jurnaliștilor?

PAS a propus înăsprirea sancțiunilor pentru atacuri asupra jurnaliștilor și împiedicarea intenționată a activității mass-media. Autorii proiectului de lege propun sancțiuni de până la 75 de mii de lei amendă și pedepse cu închisoarea de până la șase ani. Proiectul a fost deja aprobat de comisia parlamentară de profil.


Alaiba, Rusu: noi funcții

Fostul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, a primit funcția de membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei. Decizia a fost luată de Parlament, cu voturile deputaților din majoritatea de guvernământ. Salariul membrilor Consiliului BNM variază între 800 de mii și 2 milioane de lei pe an.

nouă funcție a primit și fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu. Acesta a fost numit membru al comisiei de vetting, care realizează evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților pentru Curtea Supremă de Justiție. Candidatura lui Rusu a fost propusă de PAS.


Stamate: alte partide

Deputata Olesea Stamate a recunoscut că, după excluderea sa din PAS, i s-a propus să adere la alte partide. Ea a refuzat însă să spună cine i-a făcut aceste propuneri și nu a precizat cum a răspuns la ele.


Opoziția: «Jos PAS»

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au organizat un «miting de pomenire» pentru PAS în fața Parlamentului. Ei au declarat că viitorul legislativ trebuie să abroge toate «legile antidemocratice» adoptate în ultimii patru ani. De asemenea, au îndemnat toți cetățenii «care nu mai pot suporta ceea ce se întâmplă în Moldova în ultimii ani» să se unească la alegeri.


Guțul: judecată, alegeri

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost plasată în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Guțul se află în arest deja de aproape patru luni în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei sale electorale pentru alegerile bașcanului din 2023. Ea este, de asemenea, inculpată și în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului «Șor».

Între timp, Guțul ar putea fi cap de listă electorală a Blocului «Pobeda» la alegerile parlamentare din această toamnă. Anunțul a fost făcut de Ilan Șor. Guțul a declarat că «desigur, acceptă această propunere, care dovedește încrederea echipei». Totuși, participarea blocului condus de Șor la alegeri este incertă.


Vremea: caniculă-caniculă

Serviciul Hidrometeorologic a prelungit codul galben de pericol meteorologic din cauza caniculei și a riscului sporit de incendii. Valul de căldură va continua și săptămâna viitoare.


Agenda zilei, 11 iulie:

11:30 — Veaceslav Ioniță va prezenta o analiză economică despre migrație și demografie.

Tudor Mardei / NewsMaker

Comisia Europeană, precizări pentru NewsMaker privind interdicția lui Ceban în Schengen: „E responsabilitatea statelor membre”

Comisia Europeană a răspuns solicitării NewsMaker privind interdicția primarului Chișinăului, Ion Ceban, în România și spațiul Schengen. Comisia a subliniat că aplicarea acestor măsuri este „responsabilitatea” statelor membre Schengen, care pot restricționa intrarea persoanelor considerate „o amenințare la ordinea publică sau securitatea internă”.

Este important de menționat că înregistrarea interdicțiilor de călătorie în Sistemul de Informații Schengen (SIS) este responsabilitatea statelor membre Schengen.

În conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, statele membre pot restricționa intrarea persoanelor considerate o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Aceasta include și autoritatea de a introduce astfel de persoane în SIS, pentru a le împiedica accesul, dacă sunt evaluate ca prezentând un risc pentru ordinea publică sau securitatea națională.

O condiție esențială pentru intrarea în Spațiul Schengen este ca o persoană să nu fie înscrisă în SIS și să nu fie identificată ca o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Prin urmare, persoanele care îndeplinesc oricare dintre aceste criterii nu pot intra în Spațiul Schengen”, subliniază Comisia.

***

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

În prima sa reacție, Blocul „Alternativa” – din care face parte și MAN, partidul condus de Ion Ceban – a declarat că interdicția ar fi fost luată „la comanda” autoritățile de la Chișinău, care l-ar fi desemnat pe Ceban drept „principalul inamic”. Totodată, blocul a învinuit guvernarea că ar pregăti o serie de „acțiuni represive” împotriva primarului Ion Ceban și a echipei sale.

La rândul său, Ion Ceban a declarat că interdicția împotriva sa este o „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova. El a acuzat-o pe președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate că ar utiliza inclusiv instituțiile statului pentru a-l bloca.

Pe de altă parte, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins acuzațiile, declarând că măsura are legătură cu faptele edilului. El a evidențiat pozițiile lui pro-ruse manifestate de-a lungul timpului.

De asemenea, Perciun i-a reproșat primarului că „s-a afișat și a susținut tacit un candidat anti-european la președinția României”.

Ceban a declarat pe 10 iulie că interdicția sa în spațiul Schengen și în România ar fi o presupusă „înțelegere între președinta Maia Sandu și omologul său din România, Nicușor Dan”. Potrivit lui Ceban, această măsură ar reprezenta o modalitate prin care președintele român „i-ar fi întors datoria” pentru sprijinul acordat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale din România. Președinția a respins acuzațiile, catalogându-le drept „nefondate”.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: