captură video

Transnistria a suspendat procesul de vaccinare și a impus noi restricții din cauza Covidului

Autoritățile din regiunea transnistreană au suspendat deocamdată campania de vaccinare, care trebuia să înceapă pe 12 martie, cu serul AstraZeneca, pe care l-au primit anterior din lotul donat de guvernul României. Anunțul a fost făcut de către liderul administrației de la Tiraspol pe 18 martie. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat. De asemenea, în stânga Nistrului au fost impuse noi restricții din cauza pandemiei. 

Într-o postare pe o rețea publică, liderul de la Tiraspol a menționat că „mai multe țări refuză preparatul anti-Covid produs de „AstraZeneca”, din cauza efectelor adverse”.

„Amintesc că în Transnistria a fost adus vaccinul AstraZeneca în calitate de ajutor umanitar. Imunizarea cetățenilor nu a început. Deocamdată vom mai aștepta. Nu avem dreptul să riscăm cu viețile transnistrenilor. Vom aștepta opinia justificată a experților de profil, inclusiv de la OMS”, a scris Krasnoselski.

Liderul administrației de la Tiraspol a precizat că responsabilii din domeniu au asigurat păstrarea în condițiile necesare a lotului pe care l-au primit anterior.

„În ceea ce ține livrarea vaccinului Sputnik V: lucrul continuă în această direcție. Preparatul va fi livrat cu avionul la aeroportul din Chișinău. Data exactă nu a fost stabilită, dar contăm pe faptul că se va întâmpla în timpul apropiat. Încă o dată accentuez că imunizarea se va face voluntar”, a declarat Krasnoselski.

Totodată, pe 18 martie, autoritățile de la Tiraspol au decis să impună noi restricții, pentru a opri răspândirea infecției. Astfel, a fost interzisă desfășurarea manifestațiilor culturale, sportive, celor de divertisment, precum și celor corporative. De asemenea, în cafenele, nu va fi permisă desfășurarea banchetelor, iar restaurantele se vor închide la ora 22:00.

În același timp, transportul public va funcționa doar în intervalul de timp 6.00 – 10.00 și 16.00 – 20.00.

Întreprinderile vor funcționa, în măsura posibilităților, de la distanță. De la o treime până la jumătate din angajați vor lucra de acasă. Angajații vârstnici vor putea fi chemați la serviciu doar în cazuri de urgență. De asemenea, pensionarilor li se recomandă să se izoleze, pentru a nu se infecta.

***

Amintim că Transnistria a primit 1810 doze de vaccin AstraZeneca din lotul donat anterior de guvernul României. Pe 12 martie, Ministerul Sănătății a precizat că serurile nu fac parte din lotul care a fost suspendat temporar în România, din cauza suspiciunilor ar fi determinat la persoane vaccinate apariția unor cheaguri de sânge. Ar fi vorba despre 30 de cazuri din 5 mln de persoane vaccinate cu acest ser, fără să fie determinată, însă, o legătură directă cu imunizarea.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

pravda.com.ua/foto simbol

Un oraș din vestul Ucrainei, vizat de cel mai masiv atac. Polonia și-a activat avioanele

Noaptea trecută a avut loc cel mai masiv atac asupra orașului Luţk, aflat în vestul Ucrainei. Informația a fost comunicată de primarul localității, care a raportat mai multe incendii și distrugeri. Edilul a precizat că, deocamdată, nu există informații despre victime. Potrivit autorităților locale, în spațiul aerian al regiunii s-au aflat aproximativ 50 de drone și 5 rachete. De cealaltă parte, Comandamentul operațional al forțelor armate poloneze a anunțat că au fost activate avioane poloneze și ale aliaților, pentru a asigura securitatea spațiului aerian al Poloniei, după ce Rusia a lansat atacuri aeriene asupra vestului Ucrainei, în apropiere de granița poloneză.

În jurul orei 02:20, primarul oraşului Luţk Igor Polişciuk i-a îndemnat pe locuitori să se adăpostească într-un loc sigur, anunțând că o dronă de luptă se apropie de localitate. El a precizat, totodată, că în oraș a fost activată apărarea antiaeriană. Ulterior, el a anunțat mai multe serii de drone care se apropiau de oraș.

„Astăzi a avut loc cel mai masiv atac inamic asupra orașului și comunității noastre, cu utilizarea dronelor și rachetelor. Avem incendii și distrugeri ale unor garaje pe teritoriul unuia dintre cooperativele de garaje, precum și un incendiu pe teritoriul uneia dintre întreprinderi. Restul pagubelor sunt în curs de clarificare”, a comunicat primarul către ora 07:00. Totodată, el a precizat că nu există, deocamdată, informații despre eventuale victime.

Șeful administrației militare regionale din Volîn, Ivan Rudnițki, a declarat că în spațiul aerian al regiunii se aflau aproximativ 50 de drone și 5 rachete.

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze a anunțat că, în dimineața zilei de 9 iulie, au fost activate avioane poloneze şi aliate pentru a asigura siguranţa spaţiului aerian polonez, după ce Rusia a lansat atacuri aeriene vizând vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, relatează News.ro.

„Măsurile luate sunt menite să asigure securitatea în regiunile limitrofe zonelor de risc”, a transmis Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat atacul, însă a anunțat în raportul său că, în noaptea de marți spre miercuri, 86 de drone ucrainene au fost doborâte deasupra a nouă regiuni ale Rusiei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: