Ucraina a dat curs solicitării R. Moldova: Oferă o cotă suplimentară de autorizații pentru transportul de mărfuri
Full Article 1 minutes read

Ucraina a dat curs solicitării R. Moldova: Oferă o cotă suplimentară de autorizații pentru transportul de mărfuri

Ucraina a dat curs solicitării Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova de a oferi o cotă suplimentară de autorizații pentru transport marfă. Anunțul a fost făcut, la 26 noiembrie, de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Potrivit lui, în zilele următoare, țara noastră urmează să primească, pentru anul curent, 3000 autorizații de tip tranzit/bilaterale şi 2000 de autorizații portuare. 

Acesta este un rezultat imediat realizat în urma vizitei pe care am efectuat-o la Kiev, în luna noiembrie curent. Mizăm pe cooperarea deschisă și eficientă pe viitor cu omologii noștri Ucraineni”, a adăugat Spînu.

Oficialul a mai menționat că, în perioada 6-7 decembrie 2021, urmează să aibă loc Ședința comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional. În cadrul acesteia, după cum declară ministrul, vor fi discutate subiecte pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea a tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.

Andrei Spînu a fost în vizită oficială în capitala Ucrainei, în perioada 18-19 noiembrie. Acesta a fost însoțit de secretarii de stat pe domeniile transporturilor și energetic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: