Ucraina începe vaccinarea cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Același ser care urmează să ajungă în Moldova
Full Article 2 minutes read

Ucraina începe vaccinarea cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Același ser care urmează să ajungă în Moldova

Vaccinul CoronaVac, produs de compania farmaceutică chineză Sinovac, va fi repartizat în instituțiile medicale din Ucraina începând cu 12 aprilie. Respectiv, procesul de imunizare cu acest preparat va începe de marți, 13 aprilie, scrie RBC Ucraina.

Informația a fost confirmată de către medicul-șef sanitar ucrainean Victor Leașko. Acesta a menționat că preparatul va fi distribuit în seringi de unică folosință, iar acest lucru ar fi mai comod. Totodată, intervalul între cele două doze care trebuie administrate este mai mic decât în cazul serului AstraZeneca și constituie 14-28 zile.

„Cu acest vaccin vor fi imunizate persoanele cu mobilitate redusă, persoanele cu handicap și cele care au grijă de ele. De asemenea, vor fi imunizați cu CoronaVac angajații care vor desfășura evaluarea independentă externă în 2021, olimpicii și paralimpicii care vor reprezenta Ucraina la jocurile din 2021. De asemenea, cu Coronavac vor fi imunizați polițiștii de patrulare”, a precizat Leașko.

***

Amintim că, vineri, 9 aprilie, Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat că va achiziționa 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac produs de compania chineză Sinovac. Vaccinul este aprobat în 20 de țări. Moldova și Ucraina sunt deocamdată singurele țări din Europa care au anunțat că vor utiliza acest preparat.

Mai multe informații despre acest preparat puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: