Ucraina spune că a fost atacată din direcția Belarusului. Cei din urmă încă nu au venit cu o reacție
Full Article 2 minutes read

Ucraina spune că a fost atacată din direcția Belarusului. Cei din urmă încă nu au venit cu o reacție

În dimineața zilei de 25 iunie, mai multe regiuni ale Ucrainei au fost supuse atacurilor cu rachete. Reprezentanții autorităților locale au menționat că mai multe avioane venite din direcția Belarusului au aruncat rachete în regiunile de graniță – Jitomir și Cernigov. Autoritățile din Belarus nu au comentat deocamdată acuzațiile. 

Președintele administrației militare regionale din Jitomir, Vitalii Bunecico, a declarat că aproximativ 30 de rachete au fost lansate în regiune, începând cu ora 04:15 dimineața. El a mai menționat că un soldat a murit, iar altul a fost rănit. Deocamdată încă se precizează numărul total de morți și răniți.

„Rachetele au fost lansate din avioane, ele au venit din Belarus, au fost în total 24”, a comunicat primarul din Jitomir Serghei Suhomlin. Potrivit lui, loviturile au fost îndreptate spre unitățile și instalațiile militare din jurul orașului Jitomir.

În regiunea Cernigov a fost lansat un atac cu rachete asupra satului Desna, unde este situat cel de-al 169-lea centru de pregătire al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Despre lovitură a scris șeful administrației militare locale Veaceslav Ceaus.

„20 de rachete au fost trase din aeronave și de la sol în satul Desna”, a anunțat Comandamentul Operațional „Nord” al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Jurnaliștii de la „Zerkalo” spun că au încercat să obțină un comentariu de la reprezentanții Ministerului Apărării din Belarus, dar nu au până la acest moment o reacție. Nici pe platformele online, autoritățile din Belarus nu au reacționat la acuzațiile Ucrainei, potrivit sursei.

Jurnaliștii publicației amintesc că înainte de atacul din 25 iunie, ministrul adjunct al Apărării din Belarus a spus că „rachetele nu zboară către Ucraina de pe teritoriul nostru”.

De menționat că astăzi se împlinesc 122 de zile de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul lui, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: