Odesa, atacată cu rachete: cel puțin 14 oameni au murit, iar 46 – răniți. Maia Sandu: „Războiul Rusiei nu are limite”
Full Article 2 minutes read

Odesa, atacată cu rachete: cel puțin 14 oameni au murit, iar 46 – răniți. Maia Sandu: „Războiul Rusiei nu are limite”

Cel puțin 14 oameni au fost uciși, iar alți 46 au fost răniți într-un atac cu rachete asupra Odesei, pe 15 martie. Printre victime se află și opt salvatori. Forțele Armate ucrainene anunță că, în urma atacului, mai multe case de locuit, inclusiv un centru de agrement, au fost avariate. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacului. Ea și-a manifestat public solidaritatea cu poporul ucrainean și a cerut „ajutor urgent” pentru Ucraina.

Forțele Armate ale Ucrainei anunță că Odesa a fost atacată cu rachete balistice Iskander-M. Acestea ar fi fost lansate din Crimeea. În urma atacului, un centru de agrement cu trei etaje a fost distrus. Zece locuințe particulare au fost avariate, mai anunță sursa, citată de „Politica Stranî”. Potrivit sursei, a fost avariată, inclusiv, o conductă de gaz de joasă presiune, precum și autospeciale ale pompierilor și ambulanțe.

În urma atacului, cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața, iar alte 46 au fost rănite. Printre victime sunt inclusiv 8 salvatori.

Președinta Republicii Moldova a condamnat atacul.

„Astăzi la Odesa: mai întâi o rachetă rusă distruge case. Apoi, în timp ce echipajele de urgență intră în grabă, o a doua rachetă lovește. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite. Ucraina are nevoie de ajutor urgent pentru a se apăra și pentru a apăra pacea în Europa. Inima mea se îndreaptă spre Odesa”, a scris șefa statului pe rețelele de socializare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: