Un nou protest împotriva guvernării în Găgăuzia: „Le vom cere demisia până când lucrurile se vor schimba”
Full Article 2 minutes read

Un nou protest împotriva guvernării în Găgăuzia: „Le vom cere demisia până când lucrurile se vor schimba”

Un nou protest la Ceadîr-Lunga, Găgăuzia. Nemulțumiți de creșterea prețurilor, oamenii au ieșit, din nou în stradă, pentru a cere demisia guvernării de la Chișinău. Manifestanții au spus că vor cere demisia conducerii țării, până când lucrurile în țară se vor schimba spre bine. „Jos Maia Sandu”, „Rusia! Rusia!” – au scandat ei.

„Ne-au promis o viață bună, dar când vor veni aceste vremuri, încă nu știm”, a declarat unul dintre manifestanți.

Oamenii adunați la protest au semnat o rezoluție, pe care organizatorii au declarat că o vor transmite în adresa autorităților centrale, dar și a celor locale. Manifestanții au acuzat-o pe bașcanul Irina Vlah că nu ar fi luat act de rezoluțiile semnate anterior de locuitorii Găgăuziei. Ei spus că vor protesta până când vocile li se vor face auzite atât de autoritățile locale, cât și cele centrale.

„Am vrea să primim un răspuns de la Adunarea Populară și de la bașcan, dar se pare că nu le vom primi, pentru că nu consideră necesar să ne răspundă. Nu este ultimul protest. Vor mai fi. Vom mai scrie o rezoluție. (…) Ca să așteptăm un răspuns, trebuie să întrebăm. (…) Deja a doua oară nu primi răspuns la rezoluțiile noastre”, a declarat unul dintre protestatari.

Prezent la manifestație, deputatul local Serghei Cimpoeș a criticat Guvernul de la Chișinău pentru intenția sa de a „înarma” Moldova. Potrivit lui, asupra Moldovei nu planează niciun pericol nici din partea Rusiei, nici din partea Transnistriei. „Este un mit”, a spus el de la tribună.

„Noi suntem pentru libertate. Suntem împotriva războiului. Suntem pentru pace și pentru independența Moldovei”, a declarat Cimpoeș, în timp ce mulțimea striga „Rusia! Rusia!” și „Jos, Maia Sandu”.

De menționat că pentru a doua lună, în Găgăuzia au avut loc proteste în week-end. Locuitorii autonomiei cer guvernului să stopeze creșterea galopantă a prețurilor și să meargă la Moscova pentru a negocia un contract de gaze mai avantajos pentru Moldova. Manifestanții au semnat, în acest sens, mai multe rezoluții, prin care au cerut ajutorul Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: