Un nou protest împotriva guvernării în Găgăuzia: „Le vom cere demisia până când lucrurile se vor schimba”
Full Article 2 minutes read

Un nou protest împotriva guvernării în Găgăuzia: „Le vom cere demisia până când lucrurile se vor schimba”

Un nou protest la Ceadîr-Lunga, Găgăuzia. Nemulțumiți de creșterea prețurilor, oamenii au ieșit, din nou în stradă, pentru a cere demisia guvernării de la Chișinău. Manifestanții au spus că vor cere demisia conducerii țării, până când lucrurile în țară se vor schimba spre bine. „Jos Maia Sandu”, „Rusia! Rusia!” – au scandat ei.

„Ne-au promis o viață bună, dar când vor veni aceste vremuri, încă nu știm”, a declarat unul dintre manifestanți.

Oamenii adunați la protest au semnat o rezoluție, pe care organizatorii au declarat că o vor transmite în adresa autorităților centrale, dar și a celor locale. Manifestanții au acuzat-o pe bașcanul Irina Vlah că nu ar fi luat act de rezoluțiile semnate anterior de locuitorii Găgăuziei. Ei spus că vor protesta până când vocile li se vor face auzite atât de autoritățile locale, cât și cele centrale.

„Am vrea să primim un răspuns de la Adunarea Populară și de la bașcan, dar se pare că nu le vom primi, pentru că nu consideră necesar să ne răspundă. Nu este ultimul protest. Vor mai fi. Vom mai scrie o rezoluție. (…) Ca să așteptăm un răspuns, trebuie să întrebăm. (…) Deja a doua oară nu primi răspuns la rezoluțiile noastre”, a declarat unul dintre protestatari.

Prezent la manifestație, deputatul local Serghei Cimpoeș a criticat Guvernul de la Chișinău pentru intenția sa de a „înarma” Moldova. Potrivit lui, asupra Moldovei nu planează niciun pericol nici din partea Rusiei, nici din partea Transnistriei. „Este un mit”, a spus el de la tribună.

„Noi suntem pentru libertate. Suntem împotriva războiului. Suntem pentru pace și pentru independența Moldovei”, a declarat Cimpoeș, în timp ce mulțimea striga „Rusia! Rusia!” și „Jos, Maia Sandu”.

De menționat că pentru a doua lună, în Găgăuzia au avut loc proteste în week-end. Locuitorii autonomiei cer guvernului să stopeze creșterea galopantă a prețurilor și să meargă la Moscova pentru a negocia un contract de gaze mai avantajos pentru Moldova. Manifestanții au semnat, în acest sens, mai multe rezoluții, prin care au cerut ajutorul Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: