Unul dintre judecătorii din dosarele lui Filat și Platon, numit președinte interimar al CSJ
Full Article 2 minutes read

Unul dintre judecătorii din dosarele lui Filat și Platon, numit președinte interimar al CSJ

Curtea Supremă de Justiție are un președinte interimar. Potrivit portalului anticorupție.md, este vorba despre magistratul Vladimir Timofti, care a făcut parte din completele de judecată ce au pus punct în dosarele lui Vladimir Filat și Veaceslav Platon. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce fostul șef al instituției, judecătorul Ion Druță, a demisionat. Acesta este, în prezent, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. 

Vladimir Timofti este unul dintre magistrații CSJ care, în februarie 2017, au respins ca vădit neîntemeiate recursurile depuse în dosarul fostului premier Vladimir Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru acte de corupţie. Potrivit CSJ, recursul a fost depus de procurori, inculpat şi avocatul acestuia Igor Popa, fosta soţie a politicianului, Sanda Diviricean, şi SA Ipteh, avocatul Nicula I. în numele SA Ipteh, Beţ V., avocatul Nicula I. în numele Worldway limited, avocatul Nicula I. în numele SA Kapital Invest Cpmpany; SA Kapital Invest CO.

Tot Timofti s-a numărat printre judecătorii CSJ care au pus punctul final în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Aceștia au declarat neîntemeiat recursul depus de avocatul lui Platon împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare.

Vladimir Timofti este judecător începând cu 1992. În 2002 a fost numit în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Un an mai târziu, acesta a fost numit în funcția de judecător la CSJ. În 2014, lui Timofti i-a fost  acordată Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: