Vaticanul explică regretul papei Francisc pentru decesul Dariei Dughina: Nu este o poziție politică
Full Article 2 minutes read

Vaticanul explică regretul papei Francisc pentru decesul Dariei Dughina: Nu este o poziție politică

Vaticanul a publicat o declarație oficială prin intermediul căreia a explicat la ce s-a referit mai exact suveranul pontif, atunci când și-a exprimat regretul pentru decesul Dariei Dughina. În comunicat se arată că papa Francisc consideră războiul din Ucraina „o nedreptate din punct de vedere moral, inadmisibil, barbar, lipsit de logică și ticălos”.

În mesajul bisericii catolice se arată că mențiunea papei cu privire la decesul Dariei Dughin a provocat polemici politico-instituționale în Ucraina, de aceea, Vaticanul a decis să facă anumite precizări.

„Cuvintele părintelui sfânt pe această temă dramatică trebuie percepute drept o voce ridicată în apărarea vieții omenești și a valorilor legate de aceasta, nu ca o poziție politică”, se arată în declarație.

Vaticanul subliniază că scopul papei și a colegilor săi este să „unească toți oamenii de bună credință pentru restabilirea păcii”. De asemenea, în declarație se menționează că Rusia a declanșat războiul de amploare contra Ucrainei, iar papa Francisc o condamnă vehement.

Amintim că MAE-ul Ucrainei s-a arătat indignat de declarația prin care papa Francisc și-a exprimat regretul pentru moartea Dariei Dughina. „Mă gândesc la biata tânără care a fost aruncată în aer de bomba ascunsă în automobilul său, la Moscova. Pentru război plătesc ființele nevinovate”, a spus suveranul pontif.

Misiunea diplomatică ucraineană s-a declarat dezamăgită de cuvintele capului bisericii catolice, care ar fi „egalat în mod nedrept agresorul și victima” și și-a exprimat speranța că, pe viitor, Vaticanul va evita declarațiile „nedrepte”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: