VIDEO Mesaj de pace la slujba de Înviere a Paştelui catolic. Papa Francisc a spus în ucraineană „Hristos a înviat”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Mesaj de pace la slujba de Înviere a Paştelui catolic. Papa Francisc a spus în ucraineană „Hristos a înviat”

Astăzi credincioșii romano-catolici și protestanți sărbătoresc Învierea Domnului. La Vatican, slujba de Înviere a început sâmbătă seara fără restricții după doi ani de pandemie, dar cu declarații cu privire la război. Papa Francisc a vorbit despre „ororile, întunericul și cruzimea războiului”. A luat parte la slujbă și o delegație din Ucraina, căreia papa i-a adresat tradiționalul salut pascal în ucraineană.

Papa a menționat frumusețea nopților înstelate, „dar care acum, în contextul dramaticului război din Ucraina sunt brăzdate de dâre luminoase de moarte”, a spus el.

„Paștele, așadar, începe răsturnând schemele noastre. Vine cu darul unei speranțe surprinzătoare. Dar nu e ușor să o primim. Uneori, trebuie să recunoaștem, în inima noastră această speranță nu găsește spațiu”, a adăugat papa Francisc.

După cum relatează The Guardian, la slujbă a participat primarul orașului ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov (care fusese răpit de forțele ruse, dar ulterior a reușit să fie eliberat) și trei parlamentari ucraineni.

La finalul discursului, papa s-a adresat delegației din Ucraina: „În acest întuneric în care trăiți voi, domnule primar, domnilor și doamnelor parlamentari, întunericul războiului, al cruzimii, noi toți ne rugăm, ne rugăm împreună cu voi și pentru voi în această noapte. Ne rugăm pentru atât de multe suferințe. Noi vă putem oferi numai compania și rugăciunea noastră ca să vă spunem: curaj, vă însoțim. Dar ca să vă spunem realitatea cea mai mare care se celebrează astăzi: Христос воскрес (Hristos a înviat).

 

Amintim că recent, papa Francisc a făcut apel la un armistiţiu de Paşte între Rusia şi Ucraina, care să ducă la negocieri de pace. El a spus că îndemnul său nu este pentru a reîncărca armele și a relua lupta – „un armistițiu pentru a obține pacea, printr-o negociere adevărată”, a adăugat papa Francisc.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: