Vești bune pentru locuitorii Chișinăului, în prag de alegeri. Apa și canalizarea se ieftinesc
Full Article 2 minutes read

Vești bune pentru locuitorii Chișinăului, în prag de alegeri. Apa și canalizarea se ieftinesc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat marți, 10 octombrie, noi tarife la apă și canalizare în municipiul Chișinău pentru consumatorii casnici și cei no-casnici. Conform noilor tarife, prețul pentru un metru cub de apă potabilă furnizat consumatorilor casnici se diminuează cu 33 de bani, în timp ce tariful pentru serviciile de canalizare rămâne neschimbat.  

Potrivit proiectului aprobat de ANRE, pentru serviciul public de alimentare cu apă furnizat de S.A. „Apă-Canal Chișinău” a fost aprobat un tarif unic de 10,79 lei/m3 pentru consumatorii casnici și cei non-casnici.

Totodată, pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate prețul achitat de consumatorii casnici rămâne neschimbat – 4,18 lei/m3, în timp ce consumatorii non-casnici vor achita cu puțin peste un leu mai puțin decât în prezent, adică 10,16 lei/m3.

Hotărârea, aprobată prin vot unanim, va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

De menționat că, ultima dată, tarifele la apă și canalizare au fost modificate în ianuarie 2023. Până acum, chișinăuienii achitau 11,12 lei pentru un metru cub de apă potabilă (consumatorii casnici) și 13,29 lei/m3 (consumatorii non-casnici). Pentru serviciile de canalizare și de epurare a apelor uzate, consumatorii casnici achitau până în prezent 4,18 lei/m3, iar cei non-casnici – 11,17 lei/m3.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: