VIDEO Cel puțin 12 persoane au murit pe un stadion din El Salvador: „A fost o avalanșă de fani care au doborât poarta”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cel puțin 12 persoane au murit pe un stadion din El Salvador: „A fost o avalanșă de fani care au doborât poarta”

Cel puțin 12 persoane au murit în rezultatul unei aglomerații pe un stadion de fotbal din capitala El Salvador, San Salvador, scrie BBC

Incidentul a avut loc pe stadionul Cuscatlán în timpul unui meci de fotbal între echipa locală „Alianza” și echipa „Fas” din Santa Ana. Meciul a fost oprit.  

Președintele Nayib Bukele a numit incidentul „fără precedent” și a anunțat despre desfășurarea unei „anchete exhaustive”. Poliția a spus că printre morți sunt 7 bărbați și două femei. Toți cu vârste mai mari de 18 ani.

Incidentul a avut loc după ce un număr mare de fani au încercat să intre pe stadion, după ce intrarea a fost închisă.

Autoritățile cred că au fost vândute bilete false unor fani și că investighează cazul. BBC scrie că din imaginile difuzate de presa locală, se observă cum fanii încearcă să dărâme barierele de la intrarea în stadion.

Potrivit sursei, meciul a fost oprit după revolta din tribune.

A fost o avalanșă de fani care au doborât poarta”, a spus un voluntar al grupului de prim ajutor Rescue Commandos. „Unii încă se află sub dărâmături în tunel. Alții au reușit să intre în tribune și apoi pe teren, și s-au sufocat”, a adăugat el.

90 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au spus oficialii. De cealaltă parte, Organizația de Apărare Civilă din El Salvador a menționat că aproximativ 500 de persoane au primit asistență medicală, iar multe dintre acestea au fost transportate la spital. 

Ministrul Sănătății Francisco Alabi a spus că majoritatea răniților sunt în stare stabilă. 

Federația de fotbal din El Salvador a suspendat toate meciurile de duminică, desfășurate la nivel național. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: