VIDEO Cum arată casa familiei Cârnaț cu 15 dormitoare și tot atâtea băi, saună și piscină: „Noi avem 1,60 m, ne plac lucrurile mari”
Full Article 5 minutes read

VIDEO Cum arată casa familiei Cârnaț cu 15 dormitoare și tot atâtea băi, saună și piscină: „Noi avem 1,60 m, ne plac lucrurile mari”

Candidatul independent la funcția de primar al capitalei, Teodor Cârnaț, s-a mutat cu familia sa în casă nouă. Locuința de 650 metri pătrați, concepută cu trei nivele: parter, etaj și mansardă, este dotată cu 15 dormitoare și tot atâtea băi, piscină, saună și terasă. Casa, susțin soții Cârnaț, a fost renovată și reconstruită după necesitățile și confortul fiecărui membru al familiei, dar și al oaspeților care le vor păși pragul. Dezvăluirile au fost făcute de bloggerița Marina Cârnaț și profesorul în drept constituțional Teodor Cârnaț în cadrul emisiunii „La Măruță” de la ProTV România.     

„Noi am avut casă mare. Casa aceasta avea 650 de metri pătrați, dar nu era pentru familia noastră. Ne gândeam fie să o vindem pe aceasta și să ne mutăm în altă parte, fie să o renovăm. Până la urmă am hotărât, și nu am dat greș, să renovăm casa care se afla în colț și am făcut-o după necesitățile familiei noastre”, a declarat Teodor Cârnaț.

Familia Cârnaț, care are nouă copii, susține că renovarea casei vechi a durat 18 luni. Acum, fiecare dintre copii are câte un dormitor separat și propria baie. Odăile sunt  personalizate după vârsta și nevoile fiecăruia dintre ei, susține Marina și Teodor Cârnaț.

„Noi am făcut pentru fiecare copil câte un dormitor, ceea ce înseamnă că avem nouă, cu al nostru zece. Dar am mai făcut de rezervă patru, la mansardă, că nu se știe niciodată”, au precizat ei.

Casa este dotată cu o terasă mare, saună și piscină. În timpul liber, cei mari pot juca biliard, iar copiii se pot da în tiroliană. „Copiii trebuie să fie implicați în fel de fel de activități, în caz contrar îi pierdem în telefoane și computere”, a spus Teodor Cârnaț.

Nici candidatul la șefia capitalei, nici soția sa nu au precizat cât au costat lucrările de renovare a locuinței. Întrebați, totuși, de reporterul ProTV România cât a costat bucătăria, Marina Cârnaț a răspuns, zâmbind:

– Nu-mi dă voie să spun”.

„ – A fost ultimul salariu pentru o lună de zile a soției mele”, a intervenit Teodor Cârnaț.

„ – El a investit foarte mult în acoperiș. Eu nu avea să investesc atât. Dar visul lui era să pună oale”, a mai spus Marina Cârnaț.

Întrebați de reporterul „La Măruță” cât mai exact a costat noul acoperiș, Teodor Cârnaț a răspuns: „Cam cât bucătăria ta (nr. red: Marina Cârnaț). 40 mii”, fără a preciza valuta.

„Noi ambii avem câte 1,60 m, dar ne plac lucruri mari. Avem și mașini mari, și casă mare”, au mai precizat soții Cârnaț.

Cine sunt soții Cârnaț și ce venit lunar declară?

Teodor Cârnaț este jurist de profesie. În prezent, el activează în calitate de profesor universitar la Facultate de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldovei (USM). Recent, Cârnaț, care este tatăl a nouă copii, și-a anunțat intenția de a candida independent la șefia Primăriei Chișinău, la alegerile din 5 noiembrie. De-a lungul timpului, Cârnaț a deținut mai multe funcții, inclusiv de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De șapte ori, el a încercat să obțină un mandat de judecător la Curtea Constituțională (CC), iar o dată și-a încercat norocul la șefia Autorității Naționale de Integritate – toate fără succes, scrie ZdG.

Soția sa, Marina Cârnaț, mamă a nouă a copii, este o bloggerița și influencera din Moldova, urmărită de o comunitate de peste 200 de mii de oameni pe platforma Instagram. Recent, soții Cârnaț au dezvăluit într-un interviu pentru jurnalistul Dorin Galben că Marina Cârnaț ajunge să câștige și 30 de mii de euro lunar din marketing de rețea.

De menționat că ZdG a scris anterior că familia Cârnaț locuiește într-o casă cu o suprafață de 239 metri pătrați, achiziționată în 2016 cu 2,4 milioane de lei, pe care soții Cârnaț au decis să o renoveze. Imobilul se află într-un cartier de lux din Chișinău, Cârnaț fiind vecin cu fostul președintele al CSJ, Mihai Poalelungi, dar şi cu fostul deputat comunist și democrat Artur Reșetnicov. Pentru cumpărarea imobilului, Cârnaț spunea, în 2017 pentru ZdG, că a contractat un împrumut fără dobândă de 300 mii de lei de la o persoană fizică, bani pe care trebuia să-i ramburseze în 2017.

Candidatul la funcția de edil al capitalei deține alte 4 imobile în Chișinău – două în regiunea Malina Mică din Capitală şi alte două pe str. Arhanghel Mihail. Primele două au suprafețe cadastrale de 173 şi 128 metri pătrați, fiind ridicate de familia Cârnaț în 2005-2007. Conform sursei citate, cele două imobile sunt, de fapt, două mini-blocuri locative, cu mai multe camere care sunt oferite în chirie. Celelalte imobile, de pe str. Arhanghel Mihail din centrul Capitalei, au suprafețe înregistrate la Cadastru de 82 și, respectiv, 191 metri pătrați, fiind ridicate în perioada 2012-2014. În total, candidatul deține în jur de 60 de garsoniere pe care le dă în chirie, pentru aproximativ 100 de euro lunar.

Potrivit ZdG, candidatul mai declară o proprietate în România – un imobil cumpărat cu 40 de mii de euro, în orașul Câmpulung Moldovenesc. Familia Cârnaț deține două automobile – un Mercedes-Benz Vito procurat în 2020 și un Mercedes GL, procurat în 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: