VIDEO De ce n-a mers președintele APG la un eveniment la care a participat Maia Sandu? Сonstantinov: M-am învoit de la ambasadorul SUA
Full Article 2 minutes read

VIDEO De ce n-a mers președintele APG la un eveniment la care a participat Maia Sandu? Сonstantinov: M-am învoit de la ambasadorul SUA

Deputații Adunării Populare a Găgăuziei au discutat, la ședința din 30 iunie, de ce nimeni din cadrul instituției, în special președintele Dmitri Constantinov, nu a mers la un eveniment pentru tineret de la Comrat, la care participa și președintele Maia Sandu. În replică, Constantinov a răspuns că „s-a învoit de la ambasadorul SUA”.

Nokta a publicat o înregistrare video de la ședința din 30 iunie a Adunării Populare a Găgăuziei. În videoclip, deputatul Grigorii Dulgher a întrebat de ce niciun membru al APG nu participă la „Moldova Youth Forum”, care se desfășura în acel moment la Comrat și la care lua parte și președinta Maia Sandu.

„Astăzi este un eveniment atât de important, însăși președintele Republicii Moldova a venit la Comrat, iar deputații APG nici măcar nu știu că există un asemenea eveniment. Poate ne ducem toți să arătăm respectul oaspeților importanți și după și după vom continua ședința APG?”, a spus el.

Alți deputați au sugerat ca președintele APG, Dimitri Constantinov, să fie delegat pentru participarea la acest eveniment.

„Nu vă faceți griji, m-am învoit. Am fost ieri la Ziua Americii și m-am întâlnit cu ambasadorul (Kent Logsdon – n. r.). Ambasada de acolo organizează astăzi un eveniment. Și le-am spus că am ședință astăzi”, a spus Constantinov.

Ulterior, Grigorii Dulgher i-a spus lui Constantinov că prin faptul că nu a participat la un eveniment la care lua parte și șefa statului, a înjosit, încă o dată, statutul Adunării Populare a Găgăuziei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: