VIDEO „Eu sunt din Transnistria”. Kadîrov a trimis un detașament de voluntari să participe la „operațiunea militară specială” din Ucraina
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Eu sunt din Transnistria”. Kadîrov a trimis un detașament de voluntari să participe la „operațiunea militară specială” din Ucraina

Cecenia a trimis un alt detașament de voluntari pentru a participa la „operațiunea specială” în Ucraina. Într-un videoclip postat pe canalul Telegram al lui Ramzan Kadîrov pe 23 aprilie, unul dintre militari a susținut că este din Transnistria.

După cum se menționează în materialul video, la Universitatea Forțelor Speciale din orașul cecen Gudermes, voluntarii au finalizat un curs de pregătire pentru a participa la „operațiunea specială” în Ucraina.

„Sute de patrioți adevărați din toată țara vor ajunge în curând în zona de desfășurare și vor lupta cu Bandera și spiritele rele naționaliste. Instructorii profesioniști i-au învățat elementele de bază ale artei militare”, a spus un superior voluntarilor.

În videoclip, unul dintre „voluntari” a declarat că este originar din Transnistria.

„Eu sunt originar din Transnistria. Vreau să-i mulțumesc mult lui Ramzan Ahmatovici Kadîrov pentru faptul că suntem pregătiți de cei mai buni instructori. Toate echipamentele furnizate. Ahmad-putere!”, spune acesta.

Amintim că anterior  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a condamnat încercările de recrutare a cetățenilor moldoveni în armata rusă din Transnistria. Șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, a menționat că Chișinăul poartă discuții pe această temă și a informat deja partea rusă cu privire la poziția sa fermă.

De menționat că anterior Ministerul Apărării britanic a raportat că trupele ruse recrutau rezidenți din regiunea transnistreană pentru a participa la războiul din Ucraina. După aceea, premierul Natalia Gavrilița a spus că Chișinăul nu are nicio dovadă că armata transnistreană ar fi participat la ostilitățile din Ucraina.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: