VIDEO Presa rusă scrie că Ramzan Kadîrov a ajuns la Mariupol. S-a filmat cu un general pe care Kievul l-a declarat mort
Full Article 2 minutes read

VIDEO Presa rusă scrie că Ramzan Kadîrov a ajuns la Mariupol. S-a filmat cu un general pe care Kievul l-a declarat mort

Canalele rusești de Telegram scriu că liderul cecen Ramzan Kadîrov se află în orașul ucrainean Mariupol. În calitate de dovadă, a fost publicată o înregistrare video în care Kadîrov se află alături de comandantul armatei a 8-a a regiunii de sud, generalul Andrei Mordicev. Anterior, Kievul a anunțat că Mordicev a fost ucis.

Ministrul cecen al Afacerilor Externe a declarat pentru portalul rus RBC că Ramzan Kadîrov a ajuns la Mariupol pentru „a le ridica moralul” soldaților.

„A venit să discute, să ridice moralul băieților, să ajute din punct de vedere tehnic, să corecteze și să elaboreze strategia acțiunilor ulterioare pentru următoarele zile, pentru a elibera Mariupolul”, a declarat ministrul cecen Ahmed Dudaev.

Dudaev a mai spus că „luptătorii ceceni, aflați în Mariupol, îndeplinesc cu succes, de câteva săptămâni obiectivele”.

Pe de altă parte, portalul ucrainean UNIAN scrie că generalul Andrei Mordicev, despre care purtătorul de cuvânt al Președinției de la Kiev Alexei Arestovici a anunțat că a decedat pe 18 martie.  Prin urmare, nu este clar când anume a fost făcută filmarea.

***

Pe 13 martie, Anton Gherașenko, consilierului ministrului de Interne al Ucrainei a declarat că Ramzan Kadîrov se află în Ivankov, sat din apropierea Kievului și s-ar ascunde într-un subsol.

Pe 14 martie, Kadîrov a declarat că se află la Gostomel (oraș situat în apropierea Kievului). Ulterior, presa ucraineană a stabilit că liderul cecen nu se afla pe teritoriul ucrainean la momentul respectiv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: