VIDEO Fosta campioană a Moldovei la tenis a ajuns să locuiască într-un vagon de 15 m2
Full Article 3 minutes read

VIDEO Fosta campioană a Moldovei la tenis a ajuns să locuiască într-un vagon de 15 m2

O fostă campioană la tenisul de masă este nevoită să își trăiască bătrânețile într-un vagon de 15 metri pătrați. Femeia, odată cunoscută și apreciată cu medalii și diplome pentru performanțele obținute, astăzi lucrează cu ziua, pe câmp, pentru a putea supraviețui. Fosta campioană a Moldovei a povestit cum a ajuns în această situație, într-un interviu acorda jurnalistului Adrian Prodan.

„În 1996, fiul meu de 12 ani a nimerit într-un accident. L-a lovit o mașină. Două săptămâni a fost în comă. M-a costat scump să-l readuc la viață. Am fost nevoită să împrumut o sumă mare de bani pentru a-l lecui. Am ajuns că îmi creștea procentul, așa că am vândut ceea ce aveam în Chișinău și am dat datoria. Din ceea ce mi-a rămas, mi-a ajuns să cumpăr vagonul. Locuiesc aici din 2004. (…) În tinerețe niciodată nu m-aș fi așteptat să ajung în așa condiții, dar ce să fac…”, spune bătrâna.

Vagonul în care își trăiește bătrânețile fosta sportivă are doar 15 metri pătrați. Femeia ar putea rămâne, însă, și fără el. Se întâmplă după ce, potrivit ei, ar fi gajat pentru o femeie necunoscută ei, care a luat un credit de la bancă. Între timp, femeia necunoscută ar fi decedat, iar suma de 40 de mii, accesată la bun început, a crescut la 172 de mii. Fosta sportivă și campioană spune că achită, din 2021, un credit pe care nu l-a luat.

„În februarie 2018 am mers la bancă. Am vrut să iau un credit pentru ca să pot să construiesc ceva pe lângă vagon, să-l izolez, pentru că salariul nu îți mai ajunge. S-a primit că am luat credit. În aceeași zi, a mai luat credit o persoană. Lucrătorul băncii m-a rugat să mă pun persoană garantă, m-a asigurat că nu vor fi probleme, că femeia va plăti. Începând de atunci, din februarie 2018, până în ziua de azi, nu a plătit o copeică de zare. Eu am luat 40 de mii, și ea a luat 40 de mii. Eu îmi achitam creditul regulat, la timp, dar ea – deloc”, spune femeia.

„Din 2021 până acum achit creditul unei persoane necunoscute. M-au găsit pe mine țapul ispășitor. Am 115 mii plătite. Mi-au pus sechestru pe salariu și pe pensie. De asta am fost nevoită să mă eliberez de la lucru, să lucrez cu ziua pentru a supraviețui. (…) Nu primesc o copeică din pensie, din 2021. (…) Acum am primit scrisoare că suma a crescut la 189 de mii”, a mai precizat bătrâna.

Femeia spune că lucrează cu ziua pe câmp. Fiul său are propria familie, cu trei copii. „Mă ajută când și cum poate, vine la mine”, spune ea.

Cunoaște-i întreaga poveste, urmărind video de mai jos:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: