(VIDEO) La postul național de televiziune al Moldovei a apărut încă o emisiune în ucraineană
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) La postul național de televiziune al Moldovei a apărut încă o emisiune în ucraineană

Postul național de televiziune Moldova 1 a început să difuzeze încă o emisiune în limba ucraineană. Prima ediție a fost distribuită pe Facebook și de Ambasada Ucrainei la Chișinău.

Emisiunea informativă a fost denumită „Săptămânal” și va fi difuzată sâmbăta. Aceasta va fi realizată de jurnaliști moldoveni și ucraineni și va reflecta situația atât din Moldova, cât și din afara țării. Un accent aparte va fi acordat celor 77 de mii de refugiați ucraineni din țara noastră.

De precizat că Moldova 1 difuează și emisiunea „Svitanok” cu Mariana Șmilenco, dedicată diasporei ucrainene din Moldova. De asemenea, postul național de televiziune difuzează și știri în ucraineană.

Amintim că Moldova 1 face parte din componența Teleradio Moldova și este unul dintre posturile cu acoperire națională.

În luna iunie, legislativul a adoptat în lectură finală proiectul de lege care interzice retransmiterea produselor mediatice informative și analitice rusești, precum și a filmelor despre război.

*Inițial, NM a scris că emisiunea „Săptămânal” este prima difuzată de Moldova 1 în ucraineană. Ne cerem scuze pentru confuzie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: