ProTV Chișinău a fost sancționat cu 5 mii lei: nu a avertizat despre dauna consumului excesiv de alcool
Full Article 1 minutes read

ProTV Chișinău a fost sancționat cu 5 mii lei: nu a avertizat despre dauna consumului excesiv de alcool

ProTV Chișinău a fost sancționat cu 5 000 de lei, pentru că nu a avertizat telespectatorii despre dauna consumului excesiv de alcool atunci când a plasat o băutură alcoolică în emisie. Totodată, televiziunea nu a difuzat la începutul și la sfârșitul emisiunii un mesaj care să atenționeze despre „plasarea de produs”. Precizările au fost făcute de reprezentanții Consiliului Audiovizualului. 

Consiliul Audiovizualului a raportat pe 19 martie că serviciul media ProTV Chișinău a fost sancționat cu 5000 de lei, pentru că a difuzat „comunicări comerciale audiovizuale sub forma sponsorizării și a plasării de produs la vinuri și spumante, fără a respecta prevederile ce țin de publicitatea audiovizuală pentru producția alcoolică”.

„În emisiunea „Gusturile se discută” din 20 ianuarie 2024 au fost difuzate comunicări comerciale audiovizuale ce nu erau însoțite de avertismentul privind dauna consumului excesiv de alcool, precum și faptul că la începutul și la sfârșitul programului a lipsit mesajul privind plasarea de produs”, au menționat reprezentanții Consiliului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: