VIDEO Iulia Navalnaia anunță că va continua lupta soțului ei pentru o Rusie liberă: „Nu mi-e frică”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Iulia Navalnaia anunță că va continua lupta soțului ei pentru o Rusie liberă: „Nu mi-e frică”

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, găsit mort într-o închisoare din Siberia în care își ispășea pedeapsa, anunță că va continua lupta soțului ei. Declarația a fost făcută publică pe 19 februarie, la trei zile după decesul principalului critic al liderului rus Vladimir Putin. Navalnaia spune că soțul ei a fost omorât la comanda lui Putin și că știe de ce. Ea a promis că va aduce dovezile care să-i susțină afirmațiile „în curând”.

„Voi continua munca lui Alexei Navalnîi. Lupta pentru țara noastră. Și vă îndemn să stați lângă mine. Mă adresez vouă cu cuvintele lui Alexei, în care cred. Nu este rușinos să nu faci multe, este rușinos să nu faci nimic. Trebuie să folosim fiecare posibilitate – să ne luptăm pentru a ne întoarce țara înapoi. Rusia liberă, fericită, la care atât a visat soțiul meu. Eu vreau să trăiesc într-o astfel de Rusie. Vreau să o construiesc împreună cu voi. Așa, și nu altfel, jertfa lui nu va fi în zadar”, a declarat Navalnaia luni.

Ea a mai spus că știe „exact de ce Putin l-a ucis pe Alexei în urmă cu trei zile”. „Vom spune despre asta în curând”, a mai spus soția opozantului rus, care, crede Occidentul, a fost omorât.

Francis Fukuyama, profesor la Universitatea Stanford din SUA, membru al consiliului consultativ al Fundației Anticorupție și unul dintre principalii filozofi ai timpului nostru, a numit-o anterior pe Iulia Navalnaia cea mai bună candidată pentru a continua munca politicianului, scrie publicația „Agenstvo”.

„Iulia este o femeie foarte puternică, așa că poate că poate lua ștafeta. Dar va fi foarte, foarte greu. El (nr. red: Navalnîi) avea un simț unic al umorului și putea vorbi cu oamenii obișnuiți într-un mod în care multe alte figuri din opoziție nu puteau. Rămâne de văzut dacă are această abilitate”, a declarat Fukuyama.

Amintim că opozantul numărul unu al președintelui Vladimir Putin a murit vineri, 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoarea arctică din regiunea Iamal, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani. Potrivit presei ruse, autoritățile refuză să întoarcă familiei trupul neînsuflețit al lui Navalnîi. Mama și avocatul său îl caută deja de trei zile, însă fără succes. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: