VIDEO La Chișinău a avut loc un concert al formației ucrainene SunSay. A cântat la deschiderea unui festival
Full Article 2 minutes read

VIDEO La Chișinău a avut loc un concert al formației ucrainene SunSay. A cântat la deschiderea unui festival

Cu muzică pe viniluri la un volum discret, expoziții interactive, iarmaroc, discuții, distracții și cu un concert al formației SunSay (Ucraina) – astfel a început în acest an Festivalul Ziua Mondială a Mediului. După doi ani de pandemie, festivalul revine la dimensiunile sale, iar în acest an, Ziua Mediului va fi sărbătorită aproape o lună de zile, în perioada 4-30 iunie, la Chișinău și în alte localități din țară.

Evenimentul a început pe 4 iunie, în parcul Valea Morilor, unde au participat mii de oameni. 

 

Pe aleea de expoziții interactive oaspeții au putut vedea exponate a peste 35 organizații, instituții și afaceri verzi din produsele Moldova. La iarmaroc, la fel, publicul a avut acces la produse mai puțin accesibile în spațiile comerciale obișnuite – pornind de la produsele pieței „Ecolocal”, până la scutece biodegradabile sau echipamente pentru întreținerea spațiilor verzi și mărunțitoare pentru crengi.

La rândul lor, copiii, s-au distrat și ei în spiritul tematicii de mediu. Atracția evenimentului au fost pompierii voluntari din satul Sireți. De jocuri împreună cu copiii au avut parte și adulții – au participat la quizuri, într-un joc de management al ariilor naturale protejate, iar, la Aventura parc, Clubul Montan din Republica Moldova, le-au oferit gratuit cățărările pe peretele de alpinism.

Activitățile ce urmează în cadrul festivalului vor fi organizate de comunitatea de mediu – activiști și activiste, organizați neguvernamentale, afaceri de mediu etc. – care vor fi anunțate pe Facebook, în pagina Ziua Mediului Moldova.

În Republica Moldova, Festivalul Ziua Mediului este organizat de către Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, cu suportul Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadei Suediei, PNUD Moldova, Organizația Mondială a Sănătății, precum și a sponsorilor Felicia, Metro, Sudzucker și Rikipal. 

NewsMaker este partenerul media al festivalului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: