VIDEO „Podul lui Putin”, care face legătură între Crimeea și Rusia, în flăcări. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața
Full Article 4 minutes read

VIDEO „Podul lui Putin”, care face legătură între Crimeea și Rusia, în flăcări. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

 O explozie a avut loc pe podul din Crimeea de peste strâmtoarea Kerci, în dimineața zilei de azi, 8 octombrie. Serviciul de presă al Căilor Ferate Crimeea a declarat că un rezervor de combustibil a luat foc într-unul dintre trenuri, notează Meduza. Potrivit Comitetului de anchetă al Rusiei, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în urma deflagrației.

UPDATE 17:10: Traficul auto pe podul din Crimeea a fost reluat, notează Ria Novosti. Potrivit sursei citate, vor avea acces mașinile și autobuzele, care vor trece printr-o procedură completă de inspecție. Șoferii de camioane, la rândul lor, trebuie să folosească feribotul Kerci.

UPDATE 14:39: Potrivit Comitetului de anchetă al Rusiei, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în urma deflagrației. „În prezent, trupurile a doi bărbați și a unei femei decedați au fost deja ridicate din apă. Identitățile lor sunt în curs de stabilire”, se spune în mesaj.

În Marea Britanie, se presupune că persoanele decedate erau pasagerii unei mașini care se afla lângă camionul explodat. Anchetatorii au mai spus că l-au identificat pe proprietarul camionului. „Acesta este un rezident al Teritoriului Krasnodar. Acțiuni de investigație au fost lansate la locul său de reședință. Ruta de deplasare a mașinii și documentația relevantă sunt în curs de studiu”, au anunțat autoritățile britanice.

UPDATE 10:26: portalul Mediazona anunță că Comisia de anchetă a deschis un dosar penal urmare a „incidentului” de pe podul din Crimeea. Sub ce articol a fost deschis dosarul, departamentul nu a spus. Între timp, consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, a reacționat urmare a incendiului care a pus stăpânire în dimineața zilei pe podul din Crimeea de peste strâmtoarea Kerci. Potrivit consilierului lui Zelenski, podul și Crimeea sun „doar începutul”.

UPDATE 09:24: Șeful Parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, susține că șoseaua de pe podul Crimeei a fost avariată de „vandalii ucraineni”. Potrivit lui, daunele cauzate vor fi reparate prompt, deoarece nu sunt grave.

Precizăm că Ucraina, deocamdată, nu a venit cu o reacție oficială la acuzațiile aduse.

VIDEO „Podul lui Putin”, care face legătură între Crimeea și Rusia, în flăcări. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

UPDATE 09:03: Publicația rusă RBC, care citează surse din cadrul Comitetului Național Antiterorism, anunță că de pe podul din Crimeea ar fi fost aruncat în aer un camion. Conform sursei citate, acest lucru a dus la aprinderea a șapte rezervoare de combustibil ale trenului. Două plăci de beton ale podului rutier s-au prăbușit în urma exploziei.

UPDATE 08:44: „La ora 06:05 echipamentul arăta o angajare falsă pe șinele de cale ferată de pe partea de cale ferată a trecerii de transport prin strâmtoarea Kerci. Un rezervor de combustibil la coada unui tren de marfă a luat foc. Locomotiva cu o parte din vagoane a fost adusă în stația Kerci. Lucrările de urgență sunt în desfășurare. Cauzele incidentului sunt în curs de stabilire”, anunță Serviciul de presă al Căilor Ferate Crimeea, citat de Meduza. Conform sursei citate, traficul pe podul din Crimeea a fost oprit.

Potrivit datelor preliminare, în urma incendiului de pe podul din Crimeea nu au fost înregistrate victime.

VIDEO „Podul lui Putin”, care face legătură între Crimeea și Rusia, în flăcări. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Podul Crimeei sau „Podul lui Putin”, care leagă partea de vest a Rusiei de Peninsula Crimeea, are o lungime de 19 kilometri, fiind cel mai lung din Europa. Totodată, acesta este singura structură feroviară (în plus de cea rutieră) dintre Rusia și Crimeea, provincia ucraineană anexată ilegal de statul rus în 2014. Construit în numai doi ani, a fost inaugurat cu mare fast în 2018 chiar de către președintele rus, care a traversat construcția la volanul unui camion. În acel moment, Vladimir Putin proclama că este o zi „excepțională, de sărbătoare, istorică”. În anul următor, 2019, el a inaugurat și partea feroviară a podului.

Astăzi, Podul Crimeei este un punct de trecere important pentru logistica militară rusă, permițând ca strâmtoarea Kerci să fie străbătută în mai puțin de o jumătate de oră, scrie Ouest France. Deși încă nu se cunoaște cauza exploziei din dimineața zilei, este cunoscut faptul că, de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina, podul a devenit un obiectiv militar declarat pentru armata ucraineană, care a amenințat că va bombarda infrastructura. „Dacă am fi avut posibilitatea să facem acest lucru, l-am fi făcut deja. Dacă va exista ocazia, cu siguranță vom face asta”, a declarat în aprilie curent Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: