VIDEO Proteste violente în Franța, după ce un adolescent a fost ucis de un polițist
Full Article 3 minutes read

VIDEO Proteste violente în Franța, după ce un adolescent a fost ucis de un polițist

Un adolescent de 17 ani a fost ucis din cauza refuzului de a se conforma solicitării venite din partea unui ofiţer de poliţie, care a fost plasat în arest, în Nanterre, Franța. Moartea adolescentului şi circumstanţele sale au stârnit furie și proteste. Au izbucnit tensiuni între locuitori şi forţele de ordine, iar circa 77 de persoane au fost arestate, scrie BBC.

Adolescentul Nael M, în vârstă de 17 ani, potrivit datelor preliminare, un algerian de origine, a fost oprit pe 27 iunie de o patrulă de poliție în timp ce conducea un autoturism Mercedes pentru încălcarea regulilor și împușcat.

Poliția a spus inițial că Nael a încercat să-i doboare, dar videoclipul incidentului, publicat ulterior și verificat de agenția AFP, arată diferit.

Noaptea următoare au izbucnit revolte în suburbiile Parisului. Revoltați de acțiunile poliției, protestatarii au construit baricade, au tras focuri de artificii asupra polițiștilor și au ars zeci de mașini. Poliția a răspuns cu gaze lacrimogene.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat vehicule incendiate și magazine jefuite în Paris.

Pe 29 iunie, revoltele au continuat. Aproximativ 20 de tineri înarmați cu artificii au atacat noaptea închisoarea din Fresna.

În Nanterre, suburbia pariziană în care s-a născut Nael, poliția a fost nevoită să se retragă sub presiunea protestatarilor, potrivit Le Monde.

În timpul nopții, protestatarii din Paris au atacat secțiile de poliție, aruncându-le cu focuri de artificii.

Situația din jurul cartierului Pablo Picasso a fost deosebit de acută, unde tinerii au ieșit în stradă după apusul soarelui și s-au ciocnit cu poliția.

Demonstranții s-au ciocnit și cu poliția în Lille. Imagini postate pe rețelele de socializare arată oameni din primăria din suburbia Mons-en-Baruule dând foc unor hârtii și scaune.
În orașul Rennes, aproximativ 300 de oameni s-au adunat pentru a onora memoria unui adolescent, unii dintre ei au aprins focuri de tabără și au fost împrăștiați de poliție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: